The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Street Delivery 10: Amprenta de Carbon

News / 10 Iun 2015 /
  • Street Delivery 10: Amprenta de Carbon
1/1
Street Delivery, evenimentul-manifest pentru un oraș mai prietenos, împlinește 10 ani. Fundaţia Cărtureşti şi Ordinul Arhitecţilor din România organizează în Bucureşti, Timişoara, Iaşi și Cluj un weekend național dedicat spațiului public și recuperării peisajului urban de către pietoni şi comunitate (12-14 iunie 2015).

În 10 ani, Street Delivery s-a aglomerat peste măsură, dovadă că nevoia de spațiu public este stringentă. Din păcate, proiecte și idei fantastice au ajuns uneori să fie acoperite de zgomotul de fond. Așa că, o dată cu SDX, organizatorii au regândit întreg evenimentul pentru a pune în valoare ideile care schimbă orașul.
 
Pentru ediția aniversară ei ne propun să privim orașul din prisma schimbărilor climatice, oferind soluții pentru diminuarea efectelor asupra mediului și oamenilor. Reducerea producției de deșeuri, reciclarea creativă, îngrijirea spațiilor verzi, alternativele de transport, reducerea emisiilor de noxe și a nivelului de praf — încep pe o stradă și continuă în tot orașul.
 
Din sute de aplicații la apelul deschis de proiecte, juriul SDX a ales cele mai bune 10, pe care le premiază cu 10.000 de euro. Câștigătorii și viziunea lor despre viitorul Bucureștiului vor fi prezentați în cadrul conferinței de presă, care va avea loc joi, 11 iunie 2015, de la ora 11, în librăria Cărturești de pe Str. Arthur Verona 13.
 
Celelalte proiecte găzduite respectă tema ″Amprenta de Carbon″ și s-au înscris în următoarele 10 categorii: 1) Artă; 2) Arhitectură & Urbanism; 3) Carte; 4) Dezbateri; 5) Junior (activități pentru copii); 6) Muzică; 7) Societate civilă & Mediu; 8) Sport; 9) Teatru, Film, Performance; 10) Transport alternativ.
 
Ordinul Arhitecților din România va prezenta macheta traseului pietonal Verona după 10 zece ani: de unde au pornit, ce au reușit să facă, ce-și doresc cetățenii pentru spațiul public. Evenimentul este inclus în programul Anualei de Arhitectură al Filialei teritoriale București a OAR, care aduce în discuţie calitatea spaţiului public al zonei Grădina Icoanei - bd. Magheru.
 
Street Delivery Sports extinde evenimentul în Piața George Enescu, unde înlocuiește parcarea pentru mașini cu o competiție internațională de polo pe biciclete: Polo Delivery.
 
Street Delivery X este organizat în parteneriat cu ArCuB în contextul unui proiect de anvergură — București Memoria | Explorarea | Imaginarea Orașului —, proiect ce lansează candidatura Bucureștiului la titlul de Capitală Europeană a Culturii.