The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Open Doors @ Combinatul Fondului Plastic

Article / 31 Aug 2022 / Andra Mihai
  • Open Doors @ Combinatul Fondului Plastic
1/1
Atelierele a peste zece pictori și sculptori consacrați și galerii ce promovează arta contemporană vor fi deschise publicului larg pentru o seară, cu ocazia celei de-a treia ediții a evenimentului Open Doors de la Combinatul Fondului Plastic. 

Open Doors @ Combinat va avea loc joi, 8 septembrie, între orele 18:00 - 22:00, la Combinatul Fondului Plastic (str. Băiculești nr. 29).


Încă de la prima ediție, care s-a desfășurat în toamna anului trecut, evenimentul și-a propus să aducă publicul mai aproape de una dintre cele mai concentrate zone culturale ale Bucureștiului și să-l familiarizeze cu spațiile, dar și cu comunitatea artistică existentă în jurul acestora. Astfel, pasionații de artă și cei curioși vor putea explora încă o dată atelierele unora dintre cei mai cunoscuți artiști români și descoperi cele mai recente expoziții ale galeriilor de artă, accesul fiind gratuit.
 

Printre artiștii ale căror porți vor fi deschise în cadrul evenimentului se află:

Marian Zidaru // Victoria Zidaru // Mircea Roman // Florentina Voichi // Cătălin Bădărău și Bianca Mann // Alexandru Marinete // Andrei Marina

Despre artiști

Mircea Roman este unul dintre cei mai apreciați artiști români și unul dintre cei care au contribuit semnificativ la transformările ce au avut loc la Combinatul Fondului Plastic în ultimii 10 ani, fiind și unul dintre primii artiști care s-au mutat cu atelierul aici.
Născută la Craiova, în 1953, Florentina Voichi este o artistă vizuală apreciată și premiată, activitatea sa expozițională fiind una bogată, întinzându-se atât pe teritorii românești, cât și pe teritorii internaționale.
Bianca Mann este o sculptoriță tânără, care acum 3 ani s-a alăturat comunității artistice de la Combinatul Fondului Plastic, acolo unde și-a dezvoltat un spațiu de lucru luminos.Cătălin Bădărău a absolvit în 2003 Universitatea Națională de Arte București, secția sculptură, clasa profesorului Aurel Vlad, urmate de cursuri de master în cadrul aceleiași instituții. În 2014 obține titlul de doctor în arte plastice și decorative la Universitatea Națională de Arte din București.Victoria și Marian Zidaru sunt unii dintre cei mai apreciați, premiați și vizibili sculptori contemporani români, dar și unii dintre pionierii transformării Combinatului Fondului Plastic într-un centru cultural relevant pe scena artistică locală.De asemenea, galeriile Sector 1, Nicodim, Sandwich, IOMO, ArtSafe, SENAT, UNAgaleria și Spațiul The Institute își desfășoară activitatea tot în incinta Combinatului, vizitatorii putând admira aproape lunar noi expoziții ce aduc în prim-plan variate arii artistice, de la pictură, sculptură până la instalații și proiecții.

***

OPEN DOORS este un eveniment prezentat de UniCredit Bank, susținut de Art Property Development și Art Property City și ABSOLUT.

combinat.ro este platforma comunității culturale și creative din Băiculești 29 și una dintre principalele destinații culturale bucureștene. Proiect prezentat de UniCredit Bank, susținut de Art Property Development și Art Property City.

Parteneri culturali: Uniunea Artistilor Plastici, Combinatul Fondului Plastic.