The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

V fair deschide listele de înscriere pentru designeri

Article / 27 Feb 2019 / The Institute
  •  V fair deschide listele de înscriere pentru designeriV for Vintage
  •  V fair deschide listele de înscriere pentru designeriAlina Gavrilă-Borţun
  •  V fair deschide listele de înscriere pentru designeriAlex Necula
1/3
V fair este primul târg de design contemporan și cultură vintage din București, un conector al inițiativelor locale din industria creativă cu multe acțiuni în zona de educație, formare și proiecte colaborative. De peste 11 ani inițiază și organizează evenimente și contribuie la creșterea sustenabilă a designului românesc și a antreprenoriatului creativ.

Pe 13 și 14 aprilie 2019 ne întâlnim la Palatul Telefoanelor pentru ediția cu numărul 22 a târgului V fair. Două zile de shopping alternativ care ne conectează cu cea mai mare comunitate de pasionați de design contemporan și cultură vintage.

Înscrierea pentru secțiunile design vestimentar, accesorii și bijuterie contemporană se face pe baza unui portofoliu. Formularul de înscriere aici.

Tematica acestei ediții: „THE FUTURE IS NOW “.

„Moda în zilele noastre se transformă cu o viteză fulgerătoare, azi se poartă ceva, mâine ceva complet diferit. Așa că ne întrebăm, What’s the next big thing? Pot fi materialele inovatoare precum Tencell, Econyl, pielea vegană sau folosirea unor materiale clasice în feluri noi. Sau poate piesele vestimentare devin multifuncționale – azi porți o salopetă și mâine o transformi într-un top cu pantaloni. Rămâne la latitudinea ta să decizi cum o sa fie viitorul în modă. The Future is Now.”

Key words: Colorful Prints, Boiler Suits, Multifunctional, En Beige, Lemon Yellow, Fishnet, Polka Dots, Safari Adventurer.

Selecția designerilor la V fair este un demers esențial pentru a prezenta cele mai bune creații în cele două zile de târg. La fiecare ediție invităm în juriu persoane cu experiență și expertiză în domeniu, a căror opinie garantează publicului nostru selecția unui design autentic.

La această ediție juriul este format din: Alina Gavrilă Borțun (Creative Director Gavrilă&Asociații, responsabilă de direcția de creație și campaniile de comunicare ale evenimentelor Romanian Design Week, Diploma, Gala Societății Civile și Cartierul Creativ), Alex Necula (Manager Buyer Concept Store ENTRANCE) și Laura Călin (fondator V fair).

Criteriile de selecție pe care le urmărim sunt: calitatea designului și a execuției, coerența colecției, interpretarea direcției dată ca temă, viziunea și calitatea prezentării portofoliului.

Colecționarii de vintage autentic sunt invitați să trimită un mail de înscriere la v@vforvintage.ro

Data limită pentru înscrierea portofoliilor la V fair ediția 22 este 15 martie 2019.

V fair oferă designerilor participanți șansa sa intre în contact cu cele mai importante publicații de modă și lifestyle din România. Premiile oferite reflectă atât performanțele creative și stilistice, cât și coerența și consistența brandului.

Premiile oferite în cadrul ediției V fair din 13-14 aprilie sunt:

Best Young Designer by Glamour – fashion editorul revistei selectează un designer la început de carieră care se remarcă prin creativitate. Designerul selectat este premiat cu un articol dedicat în revista Glamour.

Runaway Designer by Feeric Fashion Week – oferit designerului care prezintă la V fair o colecție out of the box. Premiul constă într-un fashion show în calendarul Feeric Fashion Week.

Best V Fair Designer by RDW, ales de echipa Romanian Design Week drept unul dintre designerii promitatori ai anului 2019.

Most Popular Designer – ales de către public ca fiind designerul preferat al ediției actuale de V fair. Designerul cel mai popular este admis direct la următoarea ediție de V fair și beneficiază de condiții preferențiale de participare.

Mai multe detalii pe vforvintage.ro.