The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CALL FOR YOUNG CURATORS
Căutăm un tânăr curator care să se implice în cercetarea, creația și producția următoarei expoziții din seria-concept Art in Progress.

Înscrierile sunt deschise până la 23 ianuarie 2022, ora 23:59.

__________________________________________________

Într-un context local în care șansele tinerilor curatori de a se exprima, de a experimenta și de a colabora direct cu agenți din piață sunt rare, DIPLOMA îi ajută să facă primii pași în domeniu și lansează un call for curators pentru  gândirea și realizarea expoziției Art in Progress, care va avea loc între 18 martie – 10 aprilie 2022, în Spațiul The Institute din București.

Aplicanții sunt invitați să răspundă brief-ului de a-și imagina o expoziție de artă care să se alinieze conceptului expozițional al seriei Art in Progress și, în cazul curatorului selectat, să participe la toate activitățile de realizare a expoziției propuse împreună cu o echipă desemnată din cadrul organizației The Institute. 

__________________________________________________
 
Se pot înscrie candidații care îndeplinesc următoarele criterii:

       • sunt tineri la început de drum care caută să își creeze experiență în curatoriat și să aprofundeze acest domeniu în vederea construirii unei cariere de curator
          și
       • sunt absolvenți de istoria artei SAU orice altă facultate creativ-vocațională (arte, design, arhitectură, film, teatru, muzică) SAU orice program de studii de pecialitate în domeniu în ultimii 7 ani în România sau în străinătate

Acest apel este o extensie a proiectului DIPLOMA, festivalul noii generații de absolvenți de arte, design și arhitectură, care numără deja 8 ediții. DIPLOMA caută în permanență să creeze mecanisme prin care să ajute și să susțină tineri curatori, artiști și creativi emergenți să se poziționeze pe scena artei și designului românesc.

___________________________________________________

Înainte de a aplica, te rugăm să consulți ghidul de participare care conține toate detaliile necesare pentru elaborarea propunerii tale curatoriale: informații despre spațiul expozițional, calendar, buget, selecția artiștilor, definirea conceptului curatorial ș.a.m.d.


Toate aplicațiile trebuie să răspundă ghidul de participare >> ghidul poate fi consultat aici.

Prin completarea acestei aplicații, candidatul este de acord cu regulamentul și condițiile de participare >> regulamentul poate fi consultat aici.1. INFORMAȚII DESPRE AUTOR

*
*
*
*

2. FIȘIERELE APLICAȚIEI

PREGĂTEȘTE ȘI ÎNCARCĂ PROPUNEREA TA DE PROIECT ȘI CV-UL, DOCUMENTELE OBLIGATORII ALE APLICAȚIEI.

2.1. Propunere proiect

Încarcă propunerea ta curatorială pentru Spațiul The Institute.

Propunerea trebuie să includă:

  • Titlul expoziției
  • Text curatorial
  • Listă artiști și lucrări conform ghidului de aplicație
  • Detaliere a propunerii de expunere (tip de expunere, tip de materiale folosite, propunere de amenajare – ce urmează a fi elaborate de candidat împreună cu echipa The Institute. Te rugăm să cuprinzi informațiile considerate necesare de tine pentru înțelegerea propunerii înaintate: tabele, schițe, descrieri etc.)
  • Sugestii parteneri posibili (media, instituții culturale, alte galerii etc). Te rugăm să listezi o serie de parteneri care ar putea deveni o resursă a acestei expoziții și pentru care tema propusă de tine ar putea fi de interes pentru a se alătura demersului.
Încarcă propunerea ta curatorială pentru Spațiul The Institute. Formate permise: .pdf / .doc

(max 5 MB)

*

2.2. Selecția de lucrări a proiectului

Încarcă o serie de fotografii cu lucrările de artă selectată de tine pentru a face parte din expoziția Art in Progress_2. Te rugăm să urmărești recomandările din ghidul de participare pentru a întocmi selecția de artiști și lucrări.

Formate permise: .jpg, .png. Minim 5 imagini obligatorii.

(max 5 MB)
*

(5 MB)
*

(max 5 MB)
*

(max 5 MB)
*

(max 5 MB)
*

(max 5 MB)

(max 5 MB)

(max 5 MB)

(max 5 MB)

(max 5 MB)

(max 5 MB)

(max 5 MB)

(max 5 MB)

2.3. CV

CV-ul care detaliază pregătirea educațională și experiența profesională a candidatului. Formate permise: .pdf / .doc

(max 5 MB)

*

2.4. Scrisoare de intenție

Descrie domeniile de interes pe care dorești să le urmărești, atât pe parcursul organizării expoziției Art In Progress, cât și pe parcursul carierei tale curatoriale (maximum 1 pagină). Formate permise: .pdf / .doc

(max 5 MB)

*

3. FIȘIERE UTILE

URMĂTOARELE DOCUMENTE SUNT OPȚIONALE, DAR UTILE ÎN EVALUAREA ABILITĂȚILOR CANDIDATULUI.

3.1. Buget provizoriu

Bugetul trebuie realizat în limita costurilor de producție alocată în ghidul de aplicație, precum și o listă a potențialelor resurse suplimentare de finanțare, dacă îți sunt cunoscute. Formate permise: .pdf, .doc, .xls

(max 5 MB)


3.2. Portofoliu personal

Menționează unul sau mai multe proiecte recente pe care le consideri deosebit de reprezentative pentru abordarea ta. De asemenea, publicații, videoclipuri - orice altă resursă pe care o consideri utilă de adus în atenția comisiei de selecție (participări la conferințe sau simpozioane, articole de presă, filme, interviuri etc.) sub formă de link-uri web.


Am luat la cunoștință ghidul de participare și toate instrucțiunile necesare înțelegerii și completării acestei aplicații.

Consultă încă o dată ghidul de participare prin click aici.

Am luat la cunoștință și accept termenii regulamentului de participare.

Consultă încă o dată regulamentul de participare prin click aici.