The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

DIPLOMA 2022

Înscrierile sunt deschise până la data de 08 iulie 2022.

Proiectele vor fi selectate de board-ul creativ DIPLOMA pentru a participa în cadrul celei de-a XIX-a ediții de festival. Această înscriere are rol de a ghida board-ul creativ în notarea lucrărilor și servesc de asemenea în elaborarea materialelor oficiale de comunicare ale festivalului. Luând aceste lucruri în considerare, te rugăm acordă timp și atenție în completarea tuturor datelor astfel încât toate detaliile furnizate să te ajute să ne întâlnim între 7-16 octombrie la DIPLOMA Show 2022!

Participarea este valabilă doar pentru proiectele de diplomă (licență sau disertație) finalizate în anul curent – 2022.

Înainte de a aplica, te rugăm să citești regulamentul DIPLOMA pentru a fi la curent cu tot ce presupune participarea ta.
Este important ca timpul de completare a formularului să nu depășească sesiunea server-ului, adică 15 minute. Astfel, pentru a nu pierde informațiile, te sfătuim să ai textele deja notate într-un document Word și să le adaugi în formular cu copy-paste.


1. INFORMAȚII DESPRE AUTOR

*
*
*
*
*
*
Arhitectură
Arhitectură de Interior / Design de Ambient
Artă Murală
Arte Textile / Design Textil
Ceramică-Sticlă-Metal
Design de Produs
Design Industrial
Design Grafic
Fashion
Foto-Video
Grafică / Arte Grafice
Pedagogie
Peisagistica
Pictură
Scenografie
Sculptură
Urbanism
Proiect licență
Proiect disertație
Integrat (pentru absolventii Facultăților de Arhitectură)

Nume profesor(i) coordonator(i)
(cu tot cu titulatură, de tip Prof. Dr.) și alți colaboratori speciali (maximum 500 de caractere):

*

Short bio
(o scurtă descriere despre tine și activitatea ta, de maxim 300 semne cu tot cu spații, redactarea se face doar la persoana a treia, cu diacritice, în română și engleză. Descrierea va apărea și în toate materialele de comunicare oficiale ale festivalului)

*
*
*

Link Video:
(link către materialul video relevant prezentării proiectului tău de diplomă, dacă este cazul, pentru a fi vizionat în procesul de jurizare. Materialul video poate fi urcat în platforme de tip Youtube / Vimeo cu opțiune unlisted pentru a putea fi vizionat doar de către cei cu acces la adresa URL)

2. INFORMAȚII DESPRE LUCRAREA DE ABSOLVIRE

*
*

Descriere proiect:
(o descriere a conceptului, detalii despre metoda de lucru și o descriere a tehnicilor folosite și a oricăror alte elemente relevante pentru proiectul prezentat. Textul integral va fi folosit în materialele de promovare. Trebuie să fie de maxim 1000 semne cu spații, redactarea se face doar la persoana a treia, cu diacritice, în română și engleză. Textul va fi de asemenea argumentul pe care board-ul creativ va realiza notarea pentru expoziție, așadar te rugăm să fii atent la claritatea mesajului vs. ambiguitate, relevanța alegerilor tehnice corelate conceptului lucrării tale, argumentarea abordării, motivația proiectului etc.). Descrierile care nu respectă criteriile de redactare vor fi sancționate în procesul de jurizare.

*
*

Descriere etichetă
(o descriere succintă și clară a conceptului/tehnicii, care va ajuta vizitatorii expoziției să înțeleagă mai bine proiectul în cazul în care acesta va fi selectat să facă parte din expoziția DIPLOMA 2022; maxim 300 semne cu spații, redactarea se face doar la persoana a treia, cu diacritice, în română și engleză)

*
*

*

3. INFORMAȚII DESPRE EXPUNERE ȘI TEHNICALITĂȚI

Elementele proiectului:
(enumeră toate obiectele care compun lucrarea, care ar urma să fie expuse, luând în calcul machete, suporturi, afișe, materiale video, accesorii care se regăsesc în componența proiectului etc. În cazul absolvenților de scenografie, încurajăm înscrierea unor proiecte dezvoltate special pentru contextul DIPLOMA Show, ce folosesc moduri de expunere transmedia sub formă de instalații performative și/sau interactive. Te rugăm să menționezi în acest caz nu doar care sunt elementele proiectului la nivel de listă, ci și cum gândești expunerea proiectului)

*
Dimensiuni ale elementelor proiectului:
(menționează dimensiunile fiecărui obiect listat la punctul anterior: lățime / lungime / înălțime, dar și greutatea exprimată în kilograme în cazurile unde consideri util. Dacă nu e cazul, menționează N/A).

*
Materiale și compoziție ale obiectelor:
(Dacă nu e cazul, menționează N/A):

Observații tehnice:
*aici completați dacă există anumite informații pe care este esențial să le știm despre un obiect pentru expunere, dar și în sensul protejării acestuia în timpul expunerii (ex. are nevoie de un suport pe care să fie așezat sau are un anumit element extrem de fragil, se poate lipi cu dublu adeziv sau nu, are nevoie de alte elemente care să îi mențină forma și structura – plăci de plexiglas, rame, geamuri, spațiu cu/fară lumină naturală, sursă de electricitate etc.). Dacă nu e cazul, menționează N/A - maximum 1000 de caractere:

*
Imagini cu proiectul:
Încarcă 5-10 fotografii cu proiectul sau randări, schițe, planuri, după caz. Încărcarea imaginilor va eșua dacă ele vor depăși, împreună, dimensiunea de 30MB.

Fotografiile atașate vor fi folosite pentru a ajuta board-ul creativ în realizarea selecției proiectelor participante la festival! De asemenea, fotografiile vor fi folosite în materialele de comunicare ale festivalului (.jpg / .png, RGB, cel puțin 150 dpi).

*
*
*
*
*

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!

Odată finalizată înscrierea vei primi un e-mail de confirmare. În cazul în care nu primești confirmarea, te rugăm să ne contactezi la diploma@institute.ro pentru a ne asigura că aplicația a fost înregistrată cu succes.