The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

DIPLOMA Show 2024

 

Înscrierile sunt deschise până la data de 7 iulie 2024/ 12 iulie 2024.

Proiectele vor fi selectate de boardul creativ DIPLOMA Show pentru a participa în cadrul celei de-a XI-a ediții de festival. Această înscriere are rolul de a ghida boardul creativ în notarea lucrărilor și servesc de asemenea în elaborarea materialelor oficiale de comunicare ale festivalului. Luând aceste lucruri în considerare, te rugăm acordă timp și atenție în completarea tuturor datelor astfel încât toate detaliile furnizate să te ajute în procesul de selecție.

Participarea este valabilă pentru proiectele de diplomă susținute în anul curent - sesiunea de iarnă sau vară (2024), dar și pentru proiectele de diplomă din sesiunea de toamnă a anului anterior, 2023, (care au fost susținute în afara perioadei de înscriere a proiectelor pentru ediția precedentă a festivalului DIPLOMA Show).

 

Înainte de a aplica, te rugăm să citești regulamentul DIPLOMA Show pentru a fi la curent cu tot ce presupune participarea ta. 

Este important ca timpul de completare a formularului să nu depășească sesiunea server-ului, adică 15 minute. Astfel, pentru a nu pierde informațiile, te sfătuim să ai textele deja notate într-un document Word și să le adaugi în formular cu copy-paste.1. INFORMAȚII DESPRE AUTOR

*
*
*

Această informație ne va fi de folos în cazul activărilor și proiectelor dezvoltate pentru sponsori și care au restricții de vârstă
*
*


(cu tot cu titulatură, de tip Prof. Dr.) și alți colaboratori speciali (maximum 500 de caractere):

*


(o scurtă descriere despre tine și activitatea ta, de maxim 300 semne cu tot cu spații. Redactarea se face doar la persoana a treia, cu diacritice. Descrierea va apărea și în materialele de comunicare oficiale ale festivalului. Direcții ajutătoare: despre practica ta artistică, tehnici de lucru abordate, activități remarcabile sau care dorești să îți însoțească descrierea, participări în ateliere, expoziții sau acțiuni conexe, interesele tale ca artist/designer/arhitect etc.)

*
*


(link către materialul video relevant prezentării proiectului tău de diplomă, dacă este cazul, pentru a fi vizionat în procesul de jurizare. Materialul video poate fi urcat în platforme de tip Youtube / Vimeo cu opțiune unlisted pentru a putea fi vizionat doar de către cei cu acces la adresa URL)

2. INFORMAȚII DESPRE LUCRAREA DE ABSOLVIRE

*
*


(Arte plastice/decorative:
O descriere a conceptului, detalii despre metoda de lucru și o descriere a tehnicilor folosite și a oricăror alte elemente relevante pentru proiectul prezentat.
Arhitectură/Design Interior/Urbanism/Peisagistică:
O descriere a conceptului și argumentarea ideii care a stat la baza proiectului, detalii despre metodele de lucru folosite și a oricăror alte elemente relevante pentru proiectul prezentat.

Textul va fi de asemenea argumentul pe care boardul creativ va realiza notarea pentru expoziție, așadar te rugăm să fii atent la claritatea mesajului, relevanța informațiilor pentru tema/conceptul lucrării, argumentarea abordării, motivația proiectului etc.
Textul integral va fi folosit în materialele de promovare. Textul nu trebuie să depășească 1000 semne cu spații, redactarea se face doar la persoana a treia, cu diacritice, în română).
*


(o descriere succintă și clară a conceptului/tehnicii, care va ajuta vizitatorii expoziției să înțeleagă mai bine proiectul în cazul în care acesta va fi selectat să facă parte din expoziția DIPLOMA Show 2024; maxim 300 semne cu spații, redactarea se face doar la persoana a treia, cu diacritice, în română și engleză)
*
*

*

3. INFORMAȚII DESPRE EXPUNERE ȘI TEHNICALITĂȚI


(enumeră toate obiectele care compun lucrarea, care ar urma să fie expuse, luând în calcul machete, suporturi, afișe, materiale video, accesorii. Pentru fiecare dintre elemente menționează și dimensiunile în centimetri (lățime x lungime x înălțime), dar și greutatea în kilograme acolo unde consideri că e util. Dacă nu e cazul, menționează N/A.)
*

(Dacă nu e cazul, menționează N/A):

*

*aici completați dacă există anumite informații pe care este esențial să le știm despre un obiect pentru expunere, dar și în sensul protejării acestuia în timpul expunerii (ex. are nevoie de un suport pe care să fie așezat sau are un anumit element extrem de fragil, are nevoie de alte elemente care să îi mențină forma și structura – plăci de plexiglas, rame, geamuri, spațiu cu/fară lumină naturală, sursă de electricitate etc.). Dacă nu e cazul, menționează N/A - maximum 1000 de caractere:

*

Încarcă 5-10 fotografii cu proiectul sau randări, schițe, planuri, după caz. Încărcarea imaginilor va eșua dacă ele vor depăși, împreună, dimensiunea de 30MB.

Fotografiile atașate vor fi folosite pentru a ajuta board-ul creativ în realizarea selecției proiectelor participante la festival! De asemenea, fotografiile vor fi folosite în materialele de comunicare ale festivalului (.jpg / .png, RGB, cel puțin 150 dpi).

*
*
*
*
*

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii!

Odată finalizată înscrierea vei primi un e-mail de confirmare. În cazul în care nu primești confirmarea, te rugăm să ne contactezi la diploma@institute.ro pentru a ne asigura că aplicația a fost înregistrată cu succes.