The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ANISIA MOUHAMED // BORNE ANAMNESTICE PE DUNĂRE

Articol / 03 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ANISIA MOUHAMED // BORNE ANAMNESTICE PE DUNĂREANISIA MOUHAMED
  • ANISIA MOUHAMED // BORNE ANAMNESTICE PE DUNĂREANISIA MOUHAMED
  • ANISIA MOUHAMED // BORNE ANAMNESTICE PE DUNĂREANISIA MOUHAMED
  • ANISIA MOUHAMED // BORNE ANAMNESTICE PE DUNĂREANISIA MOUHAMED
1/4
Anisia este absolventă a Facultatății de Arhitectură din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu.

Borne anamnestice pe Dunăre

Propunerea se vrea o experiență care să reîntregească imaginea absentă a insulei Ada Kaleh. Locul propus caută să contureze o imagine a comunității care a fost destrămată și să răspundă la sentimentul veșnicei căutări. Este vorba de o întoarcere pur simbolică bazată pe memorie. Originile se găsesc într-un timp care nu poate fi recreat. În urma “paradisului pierdut” mai rămâne speranța reîntoarcerii, ce deschide oportunitatea recuperării virtuale. Evenimentelor istorice le sunt atribuite simbolistică prin analogia cu mitul potopului. Recuperarea virtuală ia ”forma” de Arcă a lui Noe, menită să readucă spiritul locului.

S-a propus un traseu, care să reia experiența insulei din diferite ipostaze. Urci în barcă, ajungi în dreptul grădinii înzidite și ești conștient de absență; drumul continuă către deal, cel mai înalt punct de unde privești insula sub diferite forme și de unde se continuă narațiunea. Traseul se încheie pe insula Șimian, unde se află ruinele fortificației în prezent.