The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Bilete

Romanian Design Week, cel mai complex eveniment dedicat industriilor creativ-culturale din România, propune pentru ediția a 11-a din 2023 tema → CONNECTIONS, din încercarea de a genera spații de dialog și procese de colaborare creativă și din dorința de a încuraja proiectele interdisciplinare și colaborative. Rezervă-ți biletul gratuit aici

ROMANIAN DESIGN WEEK 2023 → 12 - 28 MAI → PIAȚA AMZEI → BUCUREȘTI


 
 Ediția a 11-a Romanian Design Week vine cu o serie de noutăți și programe speciale:
 
→ RDW Exhibition. Expoziția dedicată designului și arhitecturii, Piața Amzei.
Sub tema CONNECTIONS, ediția #11 readuce în programul festivalului expoziția adresată proiectelor arhitecților și designerilor locali din ultimii doi ani din categoriile: arhitectură, design interior, modă, design grafic, ilustrație și design de produs. Peste 160 de proiecte vor fi prezentate publicului timp de 17 zile în cadrul expoziției din Piața Amzei. Design expozițional realizat de Attila Kim Architects.
 
→ RDW Noaptea Studiourilor de Arhitectură, 25 mai, București 
Un eveniment din cadrul Romanian Design Week 2023 dedicat exclusiv arhitecturii și designului interior. Designeri și arhitecți vor deschide publicului larg peste 15 studiouri și birouri, pe 25 mai.
 
→ RDW Design GO! 2023, București 
Connect with the city. Peste 100 de evenimente satelit alcătuiesc anul acesta programul RDW Design GO!, cu un calendar divers de discuții, expoziții, workshopuri și ateliere deschise, programul funcționează ca o platformă de dialog și schimb multidisciplinar, atât pentru publicul larg, consumator de design, cât și pentru profesioniști. Suntem pregătiți să experimentăm cel mai bun design chiar la noi în cartier, RDW Design GO! va demonstra energia concentrată a orașului și bogăția cultural-creativă pe care o găzduiesc patru mari Design Districts din capitală: Cotroceni, Dorobanți-Floreasca, Cartierul Creativ și Ioanid-Icoanei. Programul Design GO! 2023 va avea loc în tot orașul București, în perioada 12 - 28 mai.
Programul complet va fi disponibil la începutul lunii mai. Urmărește Design GO! pe pagina de Instagram @rdwdesigngo.
 
→ RDW Young Design by DIPLOMA Show, Piața Amzei
Connections with a new generation. Un format nou în cadrul Romanian Design Week, Young Design by DIPLOMA Show vine cu perspectiva noii generații de arhitecți și designeri români într-o expoziție multidisciplinară, având la bază tema CONNECTIONS și preocupările care însoțesc tinerii creativi în practica lor. Peste 30 de expozanți, absolvenți recenți ai facultăților creativ-vocaționale din țară, își vor prezenta proiectele de arhitectură, design de produs, design grafic și modă. O selecție curatoriată de echipa DIPLOMA Show și atent așezată de echipa BAZA. Deschidem Orașul.
 
→ RDW Social, Piața Amzei
Connect with the creatives. O serie de petreceri, cu scopul de a crea context pentru întâlniri și discuții, cu pretext de socializare, cu un line-up format din artiști cunoscuți, dar și newcomers, în Piața Amzei.
 
→ RDW Talks
Connect with the professionals. O serie de interviuri cu profesioniști din domeniile creative, moderate de Mihai Gurei, parte din cea de-a 11-a ediție Romanian Design Week.
 
→ RDW Market, Piața Amzei
Connect with local design. O selecție de produse create de designeri și makeri locali pe care te invităm să le descoperi și să le achiziționezi.


_____________________
Un proiect The Institute
Prezentat de UniCredit Bank
Parteneri: IQOS România, Cemacon, Kozel, Electrolux, Globalworth, Urban Monkey, FRUFRU, Jidvei
Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii
Cu sprijinul: Primăria Municipiului București, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București
Partener culturali: Primăria Sectorului 1, Institutul Cultural Român, British Council
Parteneri media strategici: Euromedia, Rock FM, Hotnews, YOOH
Parteneri media: Radio România Cultural, Igloo, Revista Zeppelin, Arhitext, Designist, Molecule F, Modernism, aiciastat.ro, feeder.ro, munteanurecomandă.ro, Revista Atelierul, IQAds, Zile și Nopți, The Woman, Inspirationist, Contemporary Lynx, World Architecture Community
Partener de comunicare Black Rhino Radio
Echipa de creație: Radu Manelici, Claudia Draghia, Sebastian Pren
Partener monitorizare MediaTrust