The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Andreea Badragan // Mecanici afective

Articol / 20 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Andreea Badragan // Mecanici afective
  • Andreea Badragan // Mecanici afective
  • Andreea Badragan // Mecanici afective
  • Andreea Badragan // Mecanici afective
  • Andreea Badragan // Mecanici afective
  • Andreea Badragan // Mecanici afective
1/6
Andreea Badragan este licențiată la UNArte, secția Ceramică. Studiile anterioare în Psihologie și fascinația pentru subiect îi îndreaptă atenția către emoție ca temă a creației. Folosește plasticitatea ceramicii, violența, subtilitatea sau absența decorului pentru a exprima afecte fundamental umane.

MECANICI AFECTIVE

Lucrarea exprimă și ilustrează evoluția și deconstrucția sinelui cauzată de acutizarea emoțiilor pe parcursul unei relații.
 
„Mecanicile afective” au ca obiect de expresie corpul uman ca sediu al manifestării emoțiilor. Modelajele unor busturi devin suporturi ce vor fi supuse unei deconstrucții mecanice, iar textura și decorul pe suprafață vor deveni metafore și simboluri pentru evoluția sinelui și a emoțiilor în cadrul unei relații.
 
Lucrarea este formată din trei cupluri de busturi feminin-masculin prezentate într-o progresie care susține ideea-concept, fiecare dintre cupluri reprezentând o etapă-metaforă (1. Întâlnirea; 2. Relația ca mutație în universul interior personal; 3. Despărțirea ca deconstrucție a sinelui) din conceptul emoțional-psihosomatic care stă la baza întregii lucrări. Acestea exprimă semnificațiile unor momente din evoluția cuplului, ele susțin, descriu și motivează alegerile de natură artistică și tehnică.