The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Loredana Nistor // Muzeu dedicat comunității evreilor

Articol / 27 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Loredana Nistor // Muzeu dedicat comunității evreilor
  • Loredana Nistor // Muzeu dedicat comunității evreilor
  • Loredana Nistor // Muzeu dedicat comunității evreilor
  • Loredana Nistor // Muzeu dedicat comunității evreilor
1/4
Loredana Nistor este arhitect de interior în cadrul Illuminarte Interni și N Studio. Este pasionată de arhitectură și tot ce este legat de artă. În timpul facultății a participat la o expoziție din cadrul BNAB 2012 și a apărut într-o publicație în revista ALSA DESIGN Magazine cu un interviu despre amenajarea camerelor pentru copii.

MUZEU DEDICAT COMUNITĂȚII EVREILOR DIN ZONA VRANCEI

Tema aleasă în cadrul proiectului de diplomă este conversia Sinagogii Mari din Odobești într-un muzeu dedicat comunității evreilor de pe teritoriul Vrancei, intervenția asupra clădirii fiind minimă pentru a nu mutila simbolul comunității, imobilul în sine fiind o piesă de muzeu.




Muzeul va fi prilej de mândrie a trecutului vechii comunități și va readuce în atenție trecutul bogat al acestei comunități ce a jucat un rol important în dezvoltarea societății prin artă, cultură și sport, va reda ceea ce a fost distrus, complet sau parțial, readucând la viață trecutul evreilor vrânceni.

Toate marile muzee dedicate evreilor sunt muzee ale Holocaustului, dar ideea celui de față redă viața, cultura și contribuția evreilor în societate. Etapa Holocaustului are locul său în cadrul expoziției, însă nu consider că aceasta este începutul sau sfârșitul istoriei evreilor din această zonă.