The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Call for projects >> Romanian Design Week 2023

Article / 03 Oct 2022 / Romanian Design Week
  • Call for projects >> Romanian Design Week 2023
1/1
Sub tema CONNECTIONS, Romanian Design Week își propune ca pentru ediția #11 să readucă în programul festivalului formatul de expoziție cu call, adresat tuturor arhitecților și designerilor locali, care în ultimii doi ani au realizat proiecte de care sunt mândri și cred că merită împărtășite cu publicul larg. Reluarea formatului vine cu un set de schimbări de structură ce are ca obiectiv creșterea relevanței call-ului și a expoziției pentru reprezentanții industriilor creative locale.

În continuarea misiunii festivalului de a promova profesioniștii industriilor creative prin oferirea unui context în care să-și prezinte proiectele atât către colegii de breaslă, cât și către publicul larg, call-ul lansat acum are două obiective: să adune o bază de selecție pentru expoziția fizică RDW 2023 și să dea startul unei arhive online de bune practici în design și arhitectură, care încurajează lucrările de calitate, ce ajută la o creștere a standardelor pieței și care pot fi luate ca exemple de urmat în anii viitori. Astfel, colecția online de proiecte va deveni un important instrument în promovarea bunelor practici pe tot parcursul anului, nu doar în cele 10 zile de festival.  Pentru ca demersul să fie cât mai relevant și pentru că recunoașterea proiectelor de calitate vine în primul rând din partea colegilor de breaslă, invitația festivalului este să alegem împreună proiectele care merită să fie date drept exemplu. #rdwcommunity

Romanian Design Week invită participanții ultimei ediții a expoziției cu call (ediția 2021) să voteze înscrierile care merită recunoaștere. Dintre acestea, o serie de curatori pe fiecare domeniu (arhitectură, arhitectură de interior, fashion, graphic design, ilustrație, product design) va face selecția pentru expoziția fizică. Proiectele care merită aplaudate, dar care nu intra în expoziție, vor rămâne pe romaniandesignweek.ro ca exemple de bune practici și vor putea fi consultate pe tot parcursul anului.

Intenția întregului demers este de a strânge și promova cât mai multe exemple de proiecte bune, de a conecta cât mai mulți designeri și arhitecți validați de propriile bresle cu publicul larg, de a crește împreună standardele proiectelor locale. Schimbările de structură, pe scurt:

> Prin call-ul de proiecte Romanian Design Week își propune să strângă:
>> o bază de selecție pentru expoziția fizică din mai 2023
>> o colecție online de Best practices formată din înscrierile votate de reprezentanții breslelor locale, foști participanți la RDW. #rdwcommunity

> Proiectele votate de bresle vor fi promovate pe tot parcursul anului pe romaniandesignweek.ro și pe canalele online de comunicare ale Romanian Design Week și The Institute.

> Dintre proiectele votate de #rdwcommunity (reprezentanții breslelor), o serie de curatori va face o selecție pentru expoziția fizică din cadrul ediției 2023 (12 – 21 mai). Curatorii se vor schimba în fiecare an pentru a avea o viziune nouă de la o ediție la alta.

Informații utile:

Deadline înscrieri: 25 noiembrie 2022

Categorii înscriere: Arhitectură / Arhitectură de Interior / Fashion / Graphic Design / Ilustrație / Product Design

Formularul de înscriere se găsește aici.

Regulamentul de participare
, pe care vă invităm să-l parcurgeți înainte de completarea formularului, poate fi accesat aici.