The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

3 produse marca IKEA, câștigătoare la Red Dot 2016

/ 21 Apr 2016 / Miruna Boțîrcă
  • 3 produse marca IKEA, câștigătoare la Red Dot 2016
  • 3 produse marca IKEA, câștigătoare la Red Dot 2016Bo Bergenstråhle
  • 3 produse marca IKEA, câștigătoare la Red Dot 2016
1/3
3 produse marca IKEA  au fost premiate la categoria Design de Produs la una dintre cele mai mari competiții din lume: Red Dot pentru Design de Produs.
 
Produsele premiate sunt: Bicicleta SLADDA, mesele LISABO și plita cu inducție TILLREDA.  Bicicleta SLADDA a primit și premiul pentru Best of the Best în categorie, cel mai important premiu pentru design de produs care aduce o inovație majoră.
 
Un juriu format din 41 de experți din domeniul design-ului a selectat câștigătorii din aproximativ 5.200 de înscrieri.
 
Marcus Engman, Head of Design la IKEA of Sweden: „În compania IKEA nu facem doar obiecte – folosim design-ul ca să facem lucrurile mai bine. Lucrăm cu ceea ce numim Democratic Design, care înseamnă că produsele noastre trebuie să îndeplinească cinci dimensiuni: design, funcţionalitate, calitate, sustenabilitate şi preţ scăzut. Aceste premii ne arată că ne aflăm pe drumul cel bun. Ne bucurăm atunci când colegii din comunitatea de design apreciază munca pe care o depunem în crearea produselor IKEA.”
 
Proiectele câștigătoare vor fi expuse la Muzeul Red Dot Design și vor fi premiate oficial la Gala Red Dot pe 4 iulie, 2016 la Aalto-Theatre, în Essen, Germania.
 
Sa facem cunoștință cu produsele premiate:
 
SLADDA este o bicicletă ușor de întreținut, care încurajează alegerea unui stil de viață sustenabil. Bicicleta SLADDA este o soluție de transport urban pe două roți, prietenoasă cu mediul înconjurător, cu accesorii care pot fi personalizate. Este concepută în parteneriat cu Oskar Juhlin, Jan Puranen și Kristian Eke de la studioul de design Veryday.
Premiul obținut: Red Dot Award 2016: Best of the Best
Produsul nu este disponibil în magazinul IKEA din București.


TILLREDA - plita cu inducție oferă posibilitatea de a găti oriunde există o sursă de electricitate. Plita este prevăzută cu un cârlig pentru depozitarea cablurilor, care poate fi folosit și ca mâner pentru transport. De asemenea, include găuri pentru depozitare verticală pe o bară de bucătărie, pentru a salva spațiu prețios pe blatul de bucătărie atunci când nu este folosită. Design-ul este realizat de Klara Petersén de la firma de consultanță de design și inovație People People.
Premiul obținut: Câștigător Red Dot Award 2016
Va fi disponibil în magazinele IKEA din Europa începând din vara anului 2016.
 
 
LISABO este o colecție de mese care rescrie regulile spațiului, precum și ale design-ului, sustenabilității și timpului de asamblare. Mesele, făcute din furnir de frasin, pot fi mutate cu ușurință în casă, de fiecare dată când este nevoie. Punctul forte al designului meselor LISABO este o soluție mică, aproape invizibilă, care poate reduce timpul de asamblare cu 80%. Se numește  pană de fixare. Pur și simplu introduci picioarele mesei în găurile special create pentru asta în blat, le fixezi în poziția de susținere și le blochezi introducând pana de fixare. Designerii sunt Knut Hagberg și Marianne Hagberg.
Premiul obținut: Câștigător Red Dot Award 2016
Disponibil acum și în magazinul IKEA din București.

Despre Red Dot

Red Dot este o competiție internațională organizată de Design Zentrum Nordrhein Westfalen în Essen, Germania. Înființată în anii 1950, Red Dot Award a primit 17,000 de înscrieri doar în 2015. Premiile sunt împărțite în trei categorii: design de produs, comunicare de design și concepte de design.

Despre IKEA

IKEA este o companie de retail mobilier și decorațiuni, de origine suedeză, fondată în 1943 de Ingvar Kamprad. Marca IKEA a fost înregistrată în 1943, în Suedia. Majusculele din denumirea IKEA provin din iniţialele numelui fondatorului: Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut: Elmtaryd, şi numelui satului în care se găsea ferma: Agunnaryd. În august 2015, IKEA Group deținea 375 de magazine în 47 de țări sau teritorii, dintre care 47 de magazine erau francize deținute de alte companii decât IKEA Group.
Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010 a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte din IKEA Group. Detalii pe www.IKEA.ro. 

Viziunea IKEA 

Să creăm o viață de zi cu zi mai bună pentru cât mai mulți oameni. 

Misiunea IKEA 

Să oferim o gamă largă de produse de mobilier, accesorii și decorațiuni pentru casă - funcționale și cu un design de calitate, la prețuri atât de scăzute încât cei mai mulți oameni să și le poată permite.