The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

A fost lansat concursul de soluții pentru standul OAR la congresul mondial al Arhitecților UIA 2023, Copenhaga

Articol / 30 Mar 2023 / Andra Mihai
  • A fost lansat concursul de soluții pentru standul OAR la congresul mondial al Arhitecților UIA 2023, Copenhaga
1/1
Ordinul Arhitecților din România (OAR) anunță oficial lansarea Concursului de Soluții pentru Standul OAR la Congresul Mondial al Arhitecților UIA 2023, Copenhaga. Concursul are ca scop selectarea celei mai bune soluții pentru Standul OAR, pentru atribuirea contractului de proiectare și amenajare. Congresul Mondial al Arhitecților UIA 2023 își propune ca arhitectura să devină un instrument central în realizarea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă ale ONU.

Evenimentul urmează să prezinte cele mai recente și revoluționare cercetări științifice, prin care participanții să descopere atât metode și materiale noi de lucru, cât și anumite rețele intersectoriale / interdisciplinare, informații care să ajute mai departe în pavarea drumului spre un mediu construit mai durabil. Congresul Sustainable Futures. Leave No One Behind va gravita în jurul unui dublu angajament față de sustenabilitatea socială și de mediu. OAR a ales să propună tema regândirii resurselor – Design for Rethinking Resources, pentru amenajarea standului propriu din cadrul spațiului expozițional Bella Center Copenhagen (BCC). Concurenții sunt invitați să prezinte cum este în acest moment încurajată productivitatea resurselor în România și ce acțiuni de îmbunătățire ar putea fi benefice, în lumina faptului că domeniul în care activăm generează resurse secundare care pot compensa treptat deficitul tot mai mare de materii prime.

Ordinul Arhitecților din România (OAR), secțiune membră a Regiunii II UIA, va reprezenta arhitecții români prin participarea sa la cel de-al XXVII-lea Congres al Uniunii Internaționale a Arhitecților, găzduit anul acesta de orașul Copenhaga din Danemarca, în perioada 2 – 6 iulie 2023 (UIA2023CPH). OAR este Promotorul și Organizatorul concursului pentru standul României. Concursul este o procedură privată de atribuire a contractului pentru designul și realizarea standului OAR din expoziția organizată cu ocazia Congresului în spațiul expozițional Bella Center Copenhagen (BCC).

 JURIUL CONCURSULUI
 

Ana Maria Zahariade
Kalliopi Dimou
Brîndușa Tudor
Laura Paraschiv
Bogdan Iancu

PREMIILE ACORDATE
 
 
Premiul I: 30.000 RON și contractul de proiectare și amenajare a Standului OAR, în valoare de 40.000 EUR.
Premiul II:  20.000 RON
Premiul III: 10.000 RON.

CALENDARUL CONCURSULUI
 
Lansarea concursului
 
29 martie 2023 
 
Termen limită pentru adresarea întrebărilor
 
17 aprilie, ora 23:59
 
Publicarea răspunsurilor
 
21 aprilie 2023
 
Termen predare propuneri
 
03 mai 2023, ora 16:00
 
Pregătirea jurizării (Comisie tehnică)
 
05 mai 2023
 
Jurizarea propunerilor
 
08-09 mai 2023
 
Anunțarea rezultatelor
 
10 mai 2023
 
Publicarea galeriei de propuneri
 
11 mai 2023
 
Termen depunere contestații
 
17 mai 2023
 
 

Toate informațiile despre concurs, documentația pusă la dispoziție participanților și alte informații suplimentare pot fi găsite pe pagina oficială a concursului, aici.