A mai rămas doar o săptămână în care echipele de arhitecți își pot înscrie proiectele pe www.anuala.ro, pentru a participa la competiția din acest an a Anualei de Arhitectură București, organizată de Ordinul Arhitecților din România – Filiala din București (OAR București). Anuala de Arhitectură București 2021, ediția a XIX-a, invită la o serie de evenimente, dezbateri, workshopuri, concursuri, apeluri de idei, podcasturi și ateliere publice având ca temă calitatea în arhitectură, urbanism și construcții.
Tema competiției din acest an este cod CAEN 7111 (Activități de Arhitectură), iar înscrierile se fac online pe www.anuala.ro, până la data de 1 noiembrie. Pot participa proiecte realizate în ultimii patru ani, dar care nu au mai fost expuse în cadrul altor ediții ale Anualei de Arhitectură București.
“Este al doilea an în care concursul din cadrul Anualei de Arhitectură se organizează online și, ca de fiecare dată, suntem nerăbdători să vedem proiectele înscrise. Pe lângă bine-cunoscutele categorii și secțiuni, anul acesta an adăugat o secțiune nouă – Peisaj și spațiu public. Aceasta este dedicată artei peisajului și grădinii, și invităm să participe peisagiști din toată țară. Premiile vor fi acordate de specialiști de seamă din România și din străinătate.”, a declarat Arh. Emil Ivănescu, Președintele OAR București.
Concursul premiază întreaga echipă înscrisă, de la arhitecți până la ingineri, constructori, manager de proiect, dezvoltator sau clienți de arhitectură.
Premiile se ridică la o valoare de aproximativ 20.000 de euro, iar categoriile de concurs sunt: Arhitectura Construită, Arhitectura Amenajărilor Interioare, Arhitectură și Cercetare și Arhitectură de Portofoliu.
Un juriu alcătuit din 20 de specialiști români și străini vor stabili câștigătorii. Printre numele europene care vor evalua înscrierile se numără: arh. Jonathan SERGISON (Londra), arh. Octavio MESTRE (Spania), arh. Pit KUFFER (Luxemburg), arh. Marc JAY (Danemarca), arh. Kristoffer Lindhardt WEISS (Danemarca), arh. Holger MEYER (Germania).
Sunt acceptate proiecte din ultimii 4 ani, care nu au mai participat la alte ediții ale Anualei bucureștene.
***
DESPRE ANUALA DE ARHITECTURĂ BUCUREȘTI 2021
Anuala de Arhitectură București 2021, ediția a XIX-a, AAB2021, invită la o serie de evenimente, dezbateri, workshopuri, concursuri, apeluri de idei, podcasturi și ateliere publice având ca temă calitatea în arhitectură, urbanism, construcții, plecând de la o optică diferită: aceea că un procent impresionant de construcții din România nu sunt realizate prin decizia finală a profesionistului arhitect și proiectant.3
DESPRE OAR BUCUREȘTI
Ordinul Arhitecților din România Filiala Teritorială București (OAR București) este organizația profesională cu personalitate juridică de drept privat, apolitică, de interes public, autonomă, creeată în baza Legii nr.184/2001, prin care administrează dreptul de exercitare a profesiei de arhitect, având rolul de a reprezenta, promova și susține, la nivelul Municipiului București, interesele profesiei de arhitect. Atribuția principală a organizației este protejarea și promovarea calității produsului de arhitectură, urmărind exercitarea competentă și calificată a profesiei de arhitect cu respectarea Codului deontologic al acesteia.