The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Arhitectura la feminin, o carte-omagiu dedicată femeilor în arhitectură

Articol / 16 Mar 2023 / Andra Mihai
  • Arhitectura la feminin, o carte-omagiu dedicată femeilor în arhitectură
1/1
Albumul Arhitectura la feminin aduce un omagiu femeilor care au ajutat la conturarea unui viitor echitabil în profesia de arhitect, prin recunoașterea muncii valoroase, a angajamentului pentru excelență în arhitectură și design, a implicării și dezvoltării profilului femeilor în arhitectură. Albumul aduce împreună protagoniste ale arhitecturii locale, cu contribuții desăvârșite în lărgirea industriei arhitecturii. 



Conținutul albumului este realizat sub forma unor interviuri ce ilustrează personalități remarcabile, cu cariere premiate, cu proiecte recunoscute național și internațional, modele de pionierat și mentori ai viitoarelor generații. Este vorba, așadar, un album care ilustrează arhitectura la feminin prin conversații, dezvăluind istorii fascinante, personalități remarcabile și povești necunoscute până acum; despre începuturile carierei, despre provocări, perspective de viitor, proiecte spectaculoase.

Arhitectura la feminin în conversație cu: 

Anda Andrei • Crina Arghirescu Rogard • Anca Cioarec și Brîndușa Tudor • Mihaela Criticos • Adela Maria Marius • Ilinca Păun Constantinescu • Iulia Stanciu • Oana Stănescu • Raluca Șoaita • Anda Ștefan • Simona Văleanu • Elena Viziteu Ionescu • Eliza Yokina • Camina Zerva și Iulia Oniciuc

Indiferent că vorbim despre arhitectură, design interior sau design de produs, contribuția femeilor a fost și este crucială în dezvoltarea discursului contemporan, atât ca direcție creativă, cât și comercială. Prezentând Arhitectura la feminin, construim o narațiune pe multe voci a eforturilor și succeselor în domeniul profesional și personal și încurajăm recunoașterea unor perspective proprii, feminine asupra practicii de arhitectură. 

Albumul se integrează într-un demers mai amplu al redacției igloomedia de susținere și promovare a prezenței feminine din arhitectură și design în rândul unei audiențe mai largi, prin campanii online susținute de Ideal Standard și, de la sfârșitul lui 2021, printr-o rubrică permanentă în revistă.

***

Arhitectura la feminin este un proiect finanțat de OAR prin Timbrul de Arhitectură și susținut de Ideal Standard. Albumul este realizat cu sprijinul AluKönigStahl, KONE RomâniaGeze RomâniaOséa Interiors, SSABTempiniZOISS home design și citit de Radio Guerrilla

***

Despre igloo


igloo se definește ca o platformă media multidisciplinară, care de 20 de ani valorifică arhitectura, într-o formulă ce îmbină armonios mediile print, digital și social media. Substanța editorială, opinia profesionistă și grafica actuală fac din igloo o publicație de colecție și un trendsetter în domeniul arhitecturii, urbanismului, designului și culturii vizuale, atrăgând atenția tuturor sectoarelor din industria creativă. 

 
Detalii pe igloo.ro, Facebook, Instagram.