The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Colecția IKEA realizată în colaborare cu HAY, expusă la DIPLOMA 2017

News / 06 Oct 2017 / INSTITUTE.RO
  • Colecția IKEA realizată în colaborare cu HAY, expusă la DIPLOMA 2017
  • Colecția IKEA realizată în colaborare cu HAY, expusă la DIPLOMA 2017
  • Colecția IKEA realizată în colaborare cu HAY, expusă la DIPLOMA 2017
  • Colecția IKEA realizată în colaborare cu HAY, expusă la DIPLOMA 2017
1/4
IKEA lansează colecția YPPERLIG realizată în colaborare cu HAY, compania daneză de design, în cadrul festivalului Diploma 2017, cel mai mare eveniment dedicat absolvenților de facultăți creative și vocaționale din București. Între 6 și 15 octombrie, la Palatul Știrbei (Calea Victoriei, 107), pasionații de design vor descoperi și explora colecția YPPERLIG, expusă în cadrul unei amenajări inedite, concepute de designerii din cadrul echipei de Comunicare & Design Interior IKEA România.
 
YPPERLIG include mobilier de bază adaptat nevoilor și dorințelor moderne: 35 de produse, definite de calitate înaltă și stil fără vârstă – de la piese de mobilier mari, cum ar fi canapelele și mesele de cafea, până la cele mici, cum ar fi o versiune elegantă a deja cunoscutei sacoşe albastre IKEA. 
 
„La IKEA, suntem curioși să descoperim lumea. Credem că lucrând împreună cu alți parteneri putem realiza mult mai mult, oferind produse și soluții mai bune pentru cei mai mulți oameni,” a declarat Marcus Engman, Head of Design IKEA of Sweden.
 
Compania daneză de design HAY, fondată la Copenhaga în 2002, se inspiră din arhitectură, modă și artă în crearea mobilierului, iar designul rezultat este întotdeauna funcțional și cu o estetică modernă. Colecția YPPERLIG arată o colaborare reală, în care ambele părți au învățat una de la cealaltă - dacă IKEA are cunoștințe solide despre producția industrială, HAY aduce pasiunea pentru design, iar YPPERLIG este rezultatul acestui mix.  
 
„Încă de la bun început, am stabilit foarte clar că ne dorim ca această colaborare să fie relevantă pentru IKEA şi să rezulte în produse oneste, de calitate, la un preț accesibil, care să reziste mult timp,” a spus Mette Hay. Soțul ei, Rolf Hay, a adăugat că în timpul colaborării au învățat o mulțime de lucruri pe care le pot aplica acum în propria companie, precum provocarea ca produsul să încapă în pachetul plat: „Designerilor care doresc să lucreze cu IKEA pot să le spun: cu siguranță te va ajuta să înțelegi producția industrială. Foarte multe decizii sunt luate în fabrică, așa că ar fi bine să fii acolo.”
 
Noua colecție include sacoșa albastră IKEA, în trei culori noi, iar unul dintre obiectele dragi ale colecției este și scaunul monobloc, produs printr-o injecție de plastic lichid pe o matriță în formă de scaun. Se livrează în două variante – scaunul pentru masă și scaunul pentru zona de lounge. Colecția YPPERLIG include, de asemenea, o lampă LED extrem de subțire, care permite reglarea luminii doar prin atingerea oglinzilor cu un deget și oglinzi de metal cu un raft mic rezistent la umiditate, care pot fi folosite în baie.