The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Concursul Internațional Wienerberger Brick Award 2018: a început etapa de înscriere

News / 08 Feb 2017 / INSTITUTE.RO
  • Concursul Internațional Wienerberger Brick Award 2018: a început etapa de înscriere
1/1
Arhitecții din România sunt invitați să se înscrie la ediția 2018 a Wienerberger Brick Award, concursul internațional de arhitectură menit să pună în lumină, la nivel internaţional, proiectele arhitecturale care folosesc produsele ceramice într-o manieră excepțională. În 2018, Wienerberger va organiza a opta ediție a acestui concurs bienal. Arhitecții pot înscrie proiecte până la data de 20 aprilie 2017, prin intermediul aplicației online care poate fi consultată aici: www.brickaward.com.



DETALII DESPRE CONCURS

Câștigătorul marelui premiu va primi suma de 7.000 Euro, iar câștigătorii fiecărei categorii în parte vor obține premii în valoare de 5.000 Euro.

Pentru ediția 2018 a Concursului Wienerberger Brick Award sunt așteptate proiecte din toată lumea

Categoriile de concurs sunt următoarele:  

• Rezidențial: locuințe individuale, case duplex cu o arhitectură de calitate înaltă, care oferă spații de locuit confortabile, sănătoase și sustenabile

• Rezidențial urban: blocuri de locuințe, soluții rezidențiale inovatoare în mediul urban, care țin cont de trendurile, schimbările urbanistice și de noile concepte de locuire

• Construcții publice: clădiri confortabile, funcționale și cu o estetică deosebită, care pot fi:

- spații de birouri: clădiri comerciale, birouri și clădiri industriale;

- spații publice: în scop educativ, cultural, pentru sănătate sau proiecte de infrastructură

• Soluții speciale: concepte inovative, utilizarea noilor tehnologii de construire, modalități inedite de utilizare a materialelor ceramice.

Un juriu va selecta 50 de proiecte din cele înscrise, care vor fi nominalizate pentru Brick Award 2018

Proiectele înscrise în competiție trebuie să pună în valoare utilizarea materialelor ceramice, gama de aplicații fiind foarte diversă - de la blocuri și țigle, la cărămizi aparente, panouri și pavaje. Important de subliniat: utilizarea produselor Wienerberger nu este obligatorie pentru proiectele înscrise în competiție.  

O atenţie suplimentară va fi acordată modului în care proiectele îmbină funcţionalitatea, sustenabilitatea şi eficienţa energetică. Proiectele înscrise trebuie să fie finalizate după anul 2014, astfel încât acestea să fie de actualitate.

Toate proiectele nominalizate vor fi publicate în catalogul Brick 18.

După termenul limită pentru înscrieri, 20 aprilie 2017, un juriu format din jurnaliști și critici de arhitectură va selecta 50 de proiecte care vor fi nominalizate pentru Wienerberger Brick Award 2018. Proiectele alese vor fi publicate în “Brick 18”, catalogul care însoțește fiecare ediție Brick Award. Ulterior, un juriu internațional format din arhitecți va desemna atât câștigătorii celor patru categorii ale concursului, cât și câștigătorii marelui premiu.  

Ceremonia oficială și gala de premiere Brick Award vor avea loc la Viena, în primăvara anului 2018. Catalogul “Brick 18”, care va include cele 50 de proiecte nominalizate, va fi publicat în aceeași perioadă.