The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Creative Board Talks // Eliza Yokina – Despre dedicarea pentru artă și importanța vizibilității în domeniu

Articol / 20 Oct 2018 / The Institute
  • Creative Board Talks // Eliza Yokina – Despre dedicarea pentru artă și importanța vizibilității în domeniuEliza Yokina
1/1
Eliza Yokina este senior partner la biroul de arhitectură Cumulus, membru fondator al Asociaţiei “De-a Arhitectura” – ce aduce cultura mediului construit în școli – iar în trecut a fondat Biroul de arhitectură SYAA. Câștigătoare de trei ori a Anualei de Arhitectură București și premiată la “Gala Bun de Tipar” 2012 cu lucrarea sa “Vise Despre Case”, acesta caută prin arhitectură o formă de raportare la oameni și la viaţă.

Pentru că a fost membru în board-ul creativ DIPLOMA 2018 şi s-a implicat în selecţia lucrărilor din secţiunea Arhitectură şi Arhitectură de Interior, am stat de vorbă cu Eliza despre ce înseamnă pentru un proaspăt absolvent participarea în expoziție în viziunea ei și cum și-ar dori să arate pregătirea profesională a tinerilor din domeniu.

1. Ești proaspăt absolvent al unei facultăți creativ-vocaționale. (De ce) Te-ai înscrie la Diploma?
Pentru că aş fi vrut să îmi reevaluez lucrarea într-un context mai extins decât şcoala şi comisia de diplome, aş fi vrut să o supun atenţiei publicului mai larg, astfel încât să pot primi feedback şi din alte zone. Aş fi vrut să-mi văd lucrarea printre multe alte lucrări bune, astfel încât să îmi pot evalua şi reevalua demersul. Nu în ultimul rând, aş folosi acest prilej pentru a putea intra în contact cu alți absolvenţi, colegi arhitecţi şi public şi să caut o comunicare pe teme care mă interesau la acel moment. Şi sigur aş încerca să folosesc această participare şi ca o promovare personală, poate în ideea unei angajări.

2. Care crezi că este cel mai dificil lucru cu care tinerii se confruntă odată ce ies din facultate?
Cel puţin în domeniul arhitecturii, legătura cu realitatea. Şcoala încă este, şi poate că e ok să fie aşa, un mediu destul de ermetic. Foarte puţine legături se fac cu domenii precum tehnologia de construire, legislaţie şi biznis. Astea sunt şi dificultăţile majore cu care ne confruntăm ca tineri absolvenţi. Nu cunoaştem nimic despre o comunicare cu clientul, aproape nimic despre legislaţie în domeniu şi foarte puţin despre ce se află în spatele proiectelor frumos desenate.

3. Care, și mai ales cum a fost proiectul de diplomă pentru tine?
A fost o experienţă intensă din toate punctele de vedere. Am lucrat cu foarte mult drag şi determinare, am simţit că este un ultim pas de urcare către un platou din care urma să mă arunc în zbor sau în prăpastie

4. Care e sfatul tău de reușită pentru această generație?
Să se dăruiască meseriei lor.

5. 3 lucruri care te ajută (aproape) mereu să avansezi în industriile creative.
Dăruirea sau dedicarea
Viziunea
Munca

Festivalul Diploma 2018, dedicat viitoarei generaţii de creativi din România, a avut loc în perioada 5 – 14 octombrie la The Institute Space (Blvd Dacia nr. 12), unde a expus publicului larg şi colegilor din industria creativă 126 de lucrări ale studenţilor la arhitectură, arte plastice și arte aplicate din toată țara.

Lucrarea ta de diplomă poate face parte din expoziție în 2019, cand vei fi proaspăt absolvent al unei facultăți creative din țară.

Stay tuned!