The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

CUMULUS - prima fuziune de anvergură în arhitectura românească

News / 22 Mai 2017 / INSTITUTE.RO
  • CUMULUS - prima fuziune de anvergură în arhitectura românească
  • CUMULUS - prima fuziune de anvergură în arhitectura românească
1/2
Birourile PZP, SYAA și ARXTUDIO fuzionează și devin CUMULUS, prima fuziune de anvergură din arhitectura românească. Noul birou, CUMULUS, reunește portofolii din industrie cu o cifră de afaceri ce depășește 1.000.000 de euro.
 
„Ne-am dorit să consolidăm expertiza și experiența celor trei birouri într-o viziune unică, mai coerentă și mai eficientă, astfel încât să ridicăm standardele serviciilor noastre până la punctul în care să putem răspunde provocărilor cu care se confruntă astăzi arhitectura. CUMULUS aduce împreună oameni, idei și competențe cu scopul de a crea o infrastructură pentru viitor”, a declarat Liviu Zăgan, partener CUMULUS.
 
Echipa CUMULUS este formată din 40 de arhitecți, condusă de către trei parteneri executivi – Adrian Soare, Liviu Zăgan, Răzvan Puchici – și de cinci parteneri coordonatori – Eliza Yokina, Elena Dragu, Ivona Amariței, Ioana Moangă și Costin Beekman. 
 
„Arhitectura generează dezvoltare și transformă comportamente, interacționează cu oameni și comunități prin modificarea spațiului în care trăiesc și lucrează. Nu în ultimul rând, le oferă o infrastructură pentru viața urbană aflată într-o continuă dezvoltare. Îi aduce împreună. Asta înseamnă pentru noi CUMULUS – a aduce oameni împreună pentru un scop comun - the greater good”, explică Adrian Soare, partener CUMULUS.
 
„CUMULUS reprezintă mai mult decât suma celor trei birouri care fuzionează. Este o nouă identitate pe care o construim fiecare dintre noi. Fiecare aduce în această echipă experiența proprie, dar experiența comună a întregii echipe are un impact benefic asupra capacității individuale”, subliniază Răzvan Puchici, partener CUMULUS.   
 
Până în prezent, PZP, SYAA și ARXTUDIO au semnat sute de proiecte de arhitectură, printre care Victoria Center, Olimpia Tower, Quadra Place și Spațiile industriale Dacia-Renault. Cele trei birouri de arhitectură au câștigat numeroase premii și distincții la Bienalele și Anualele de Arhitectură, CIJ Award for best office building, au obținut premii la concursuri naționale și internaționale de arhitectură etc., și au colaborat cu clienți precum Petrom, BCR, Autodesk, Dacia-Renault, IBM, Intel, Dell, Mercedes-Benz, Skanska, Vastint, NEPI, Global Worth, Argo, Panatoni, Grupo LAR, CEC Bank, Idea Bank, Nexte Banka, Ogilvy and Mather, Salzburg Investments sau Loreco Investments.
 
CUMULUS furnizează servicii integrate de proiectare pentru clădiri civile și urbanism, având expertiză în proiecte rezidențiale, de birouri, industriale,  de restaurare și reabilitare, investiții publice și horeca. 
 
Birourile CUMULUS sunt situate la etajul al treilea al ansamblului Universul, un nou centru al industriilor creative, situat în centrul Bucureștiului.