The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

De ce să alegi piatra sau imitația de cărămidă pentru designul interior al locuinței

Articol / 05 Iul 2018 / The Institute
  • De ce să alegi piatra sau imitația de cărămidă pentru designul interior al locuinței
  • De ce să alegi piatra sau imitația de cărămidă pentru designul interior al locuinței
  • De ce să alegi piatra sau imitația de cărămidă pentru designul interior al locuinței
  • De ce să alegi piatra sau imitația de cărămidă pentru designul interior al locuinței
1/4
Pereții interiori cu cărămidă din travertin sau piatră naturală trimit către ideea de libertate și dragoste față de natură. La origine, pereții interiori din cărămidă erau folosiți în subsoluri, turnuri sau pentru construirea cetăților. Dar arta modernă extrage tradiționalul și îl adaptează, trecându-l prin filtrul contemporanului, pentru a răspunde nevoilor și gusturilor actuale.

Pentru persoanele care s-au plictisit de pereții din rigips, cărămida din travertin poate fi o opțiune de a injecta noutate în atmosfera camerei. Deși originile zidului de cărămidă se regăsesc în Antichitate, este uimitor cât de bine se potrivește unei camere cu o atmosferă clasică și chiar uneia extrem de moderne. În ceea ce ne privește, un zid de cărămidă din travertin se potrivește de minune oricărei camere. Mai mult, dimensiunile și formele cărămizii din travertin pot fi adaptate anumitor cerințe specifice, lucru ce lasă loc liber de exprimare oricărei persoane pasionate de design interior.

Pentru că imită, într-un fel, un colț de natură, zidul de cărămidă se potrivește cu culori din game cromatice apropiate. Dacă alegeți să utilizați cărămida din travertin pe unul dintre pereții dvs., trebuie să știți că aceasta se potrivește cel mai bine cu pereți în nuanțe de gri și maro, dar și pereții văruiți într-o nuanță de alb curat sunt, de asemenea, o opțiune foarte inspirată.

Acest stil decorativ este, în sine, o metaforă, deoarece sugerează pătrunderea spațiului urban în spațiul privat. O variantă a zidului de cărămidă care este foarte folosită în prezent este cea inspirată de cărămida aparentă utilizată pentru fațadele clădirilor moderne, unde pot fi folosite cu ușurință cărămizile din marmură sau alt tip de piatră care se pretează de minune exteriorului.

Un alt material natural care poate fi folosit împreună cu cărămida din travertin pentru a crea combinații de un bun gust desăvârșit este lemnul. Panourile sau grinzile din lemn natural vor amplifica efectul dorit - acela de lucrare neterminată, de sălbăticie, de eliberare de constrângeri.

Opțiunile pe care le aveți la dispoziție sunt extrem de variate - cărămida aparentă este o alegere foarte potrivită pentru un șemineu, de exemplu; de asemenea, adaptând designul, un zid de cărămidă poate transforma dormitorul dvs. într-un adevărat sanctuar al intimității.