The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Expoziția Anualei de Arhitectură@Amzei Market Makers

News / 05 Sep 2016 / INSTITUTE.RO
  • Expoziția Anualei de Arhitectură@Amzei Market Makers
1/1
În perioada 4 septembrie - 14 septembrie 2016, expoziția proiectelor de la Anuala de Arhitectură București 2016 va putea fi admirata în Piața Amzei. Expunerea face parte din proiectul Amzei Market Makers- un program de evenimente și manifestări culturale, derulat de către The Institute și Administrația Piețelor Sector 1, cu susținerea ING Bank, prin care se dorește revitalizarea, reinventare și promovarea spațiului Pieței Amzei și la reintroducerea acestuia în circuitul urban și în atenția publicului larg.

Expoziția Anualei de Arhitectura Bucuresti 2016 face parte dintr-un traseu prin diferite zone si cartiere ale Bucurestiului, cu scopul de a mediatiza publicului larg, cele mai bune lucrari de arhitectura din Bucuresti realizate in anul 2016.  

Cea mai frumoasă clădire rezidențială realizată anul trecut a fost desemnată o casă tradițională din Alexandria, Teleorman. Biroul ADNBA care a proiectat ansamblul Urban Spaces, câștigător al secțiunii „Locuințe multifamilale” în 2014, a primit anul acesta o nominalizare pentru proiectul Batiștei Apartments, un bloc amplasat pe strada Aaron Florian. Cel mai reușit proiect de arhitectură corporate a fost desemnat sediul companiei Blum România. Sediul biroului Capitel Avangarde amplasat pe Caimatei 10, lângă Bursa de Valori, a fost desemnat cel mai bun proiect de restaurare. Un proiect de amanajare a Parcului Natural Văcărești a primit premiul secțiunii „Viziuni și cercetări prin arhitectură”. Lama Arhitecture, birou care a amenjat clădiri din Centrul Vechi precum cluburile Alt Shift și Control sau restaurantul Pukka Tukka, a primit în 2016 două premii, pentru amenjarea interioară de la VanFruct, și pentru o casă realizată pe un teren cu o lățime de doar 4,5 metri.

Printr-un parteneriat semnat cu Administrația Piețelor Sector 1 și susținut de ING Bank, The Institute va derula anul acesta, sub numele de Amzei Market Makers, un program de evenimente și manifestări cultural-artistice și de promovare a antreprenorilor din industrii creative, menit să contribuie la reinventarea și promovarea spațiului Pieței Amzei și la reintroducerea acestuia în circuitul urban și în atenția publicului larg.

Anuala de Arhitecutră este un proiect semnat de Ordinul Arhitecţilor din România- o organizaţie profesională care are misiunea de a convinge beneficiarii serviciilor de arhitectură ca acesta reprezintă, în primul rând, un act de cultură de interes public, cu implicaţii urbanistice, economice, sociale si ecologice.