The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Întâlniri săptămânale la Ministerul Culturii pentru salvarea Patrimoniului

News / 28 Iun 2016 / INSTITUTE.RO
  • Întâlniri săptămânale la Ministerul Culturii pentru salvarea Patrimoniului
1/1
Începând cu luna iulie, Ministerul Culturii va iniția o serie de întâlniri cu specialiști din Ordinul Arhitecților din România – OAR, Institutul Național al Patrimoniul - INP și ONG-uri care au preocupări constante în domeniul protecției patrimoniului construit. Acestea vor avea loc săptămânal și se vor desfășura la nivel de Ministru și Secretar de Stat și au drept scop stabilirea unor măsuri de intervenție în cazuri punctuale pentru salvarea unor monumente și situri istorice, dar și pentru ameliorarea urgentă a legislației. 

Starea gravă în care se află monumentele istorice la nivel național, presiunile dezvoltării urbane incoerente, corupția din sistem, lipsa resurselor și a instrumentelor de intervenție impun stabilirea unui dialog constant al celor implicați în salvarea și protejarea patrimoniului construit. Din acest motiv, se impune construirea unei colaborări instituționale între Ministerul Culturii și specialiștii din domeniu, care să devină permanentă. 
 
Din păcate, în România, în ceea ce privește patrimoniul, nu există încă evaluări ale pierderilor suferite în perioada comunistă sau a celor de după 1990. De asemenea, nu deținem un inventar complet al situației monumentelor istorice din București și din țară. 
În acest context, Ministerul Culturii consideră prioritară chestiunea patrimoniului și intenționează să creeze instrumente suplimentare de lucru pentru salvarea și protejarea monumentelor istorice.