The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Expoziția B-LAB @MNAC

News / 20 Iul 2016 / Miruna Boțîrcă
  • Expoziția B-LAB @MNAC
1/1
Pe data de 21 și 22 iulie 2016 au loc două evenimente, parte integrantă a proiectului “LABORATOR  BRĂILA - Abordări alternative ale periferiilor urbane în cadrul unui oraş cu creşterea stagnată (B-LAB)”.   

Universitatea de Arhitectură și Urbanism ”Ion Mincu”, prin Facultatea de Urbanism, în parteneriat cu Bergen School of Architecture și cu sprijnul Primăriei Brăila organizează vernisajul expoziţiei „LABORATOR BRĂILA: explorări urbane, tactici, acțiuni” și Masa Rotundă Internaţională”.

Aceste două evenimente au loc în incinta Muzeului Naţional de Artă Contemporană din București (MNAC, etaj 4).

Vernisajul expoziției B-LAB are loc pe 21 iulie la ora 19:00, la etajul patru al MNAC. Expoziția prezintă într-o formă sintetică rezultatele workshopurilor îndrumate care au implicat echipe de studenți din UAUIM și BAS, desfașurate la Brăila, în perioada aprilie 2015 - iunie 2016. 

Masa Rotundă Internațională are loc pe data de 22 iulie 2016, între orele 10:00 și 19:00, la etajul patru al Muzeului Național de Artă Contemporană.

Masa Rotundă Internațională cuprinde trei secțiuni: deschiderea și prezentarea proiectului și a relației dintre „Shrinking Cities in Romania” și ”B-LAB” (curator dr. arh. Ilinca Păun Constantinescu și dr. arh. Angelica Stan, manager de proiect), a doua secțiune este dedicată prezentărilor invitaților: prof. Elke Krasny (Academia de Arte Frumoase din Viena), dr. arh. Vera Marin (Asociația pentru Tranziție Urbană) și drd.arh. Claudiu Forgaci (TU Delft), iar a treia secțiune va fi dedicată celor trei paneluri tematice:
 
1. Proiectând activ: creativitatea participativă ca mijloc de calibrare a relației dintre idei și fapte 

Moderator: dr. urb. peisagist Irina Pața (UAUIM)

2. Arta și spațiul public: empatie și complicitate în practica artistică din spaţiul urban 

Moderator: arh. Cristian Ștefănescu (BAS)

3. Creștere/Scădere: markeri sociali, culturali și spaţiali ai periferiilor 

Moderator: dr. arh. urb.  Angelica Stan (UAUIM)

Din echipa de management fac parte: 

1. conf. univ. dr. arh. Angelica Stan (UAUIM) – manager de proiect
2. arh. coordonator master Cristian Ștefănescu (BAS, Norvegia) – asistent manager proiect 
3. asist. dr. urb. soc. Andreea Acasandre (UAUIM) – asistent manager proiect 
4. asist. dr. urb. peisagist Irina Pața (UAUIM) – secretar de proiect
5. tehn. Afrodita Someșan (UAUIM- CCPEC)
(†dr. arh. Cătălina Ioniță– asistent manager proiect)

Photo: facebook