The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Nod Makerspace invită experții la un atelier de co-creație pentru a crea un obiect artistic stradal

Articol / 25 Iul 2023 / Andra Mihai
  • Nod Makerspace invită experții la un atelier de co-creație pentru a crea un obiect artistic stradal
1/1
Nod Makerspace lansează un apel pentru participarea la un atelier de co-creație multidisciplinar, deschis experților din arhitectură, design urban, design industrial, makeri, artiști și pasionați de spațiul public, cu scopul de a dezvolta un concept de design inovator pentru un obiect artistic stradal, având un mesaj puternic referitor la poluarea cu deșeuri a râului Dâmbovița, și cu accent pe creșterea conștientizării cetățenilor și a autorităților publice asupra acestei probleme. Atelierul își propune să lucreze cu un grup de experți pentru a crea 2-3 prototipuri de obiect de mobilier stradal cu menirea de a sensibiliza comunitatea cu privire la problema acută a poluării cu deșeuri a râului Dâmbovița și să încurajeze autoritățile publice să ia măsuri concrete pentru protejarea mediului înconjurător.

Prin intermediul acestui atelier, experții vor avea ocazia să-și manifeste creativitatea și abilitățile în cadrul unui nucleu de profesioniști și vor beneficia de un cadru organizat și inspirațional pentru co-creație, în care timpul și expertiza lor vor fi recompensate.

Atelierul va avea loc în data de 3 august 2023, între orele 9:30 și 16:30, la Nod Makerspace, pe Splaiul Unirii, 160. Înscrierile pentru participare sunt deschise până pe 1 august 2023. Doritorii sunt invitați să completeze formularul de înscriere disponibil aici.

Conceptul final va fi executat și expus în cadrul evenimentul manifest Dâmbovița Delivery 2023, care va avea loc în perioada 22-24 septembrie 2023, în zona Timpuri noi - MIhai Bravu.

Nod Makerspace se angajează să promoveze și să sprijine proiecte artistice și inovatoare care abordează teme de mediu și durabilitate, și crede în puterea artei de a transforma și de a sensibiliza comunitățile. Prin intermediul acestui atelier, Nod Makerspace își dorește să consolideze conexiunile dintre artă și activitatea civică, pentru a genera un impact pozitiv asupra comunității noastre și a mediului înconjurător.

***

Acțiunea face parte din proiectul asociației Nod Makerspace: „Săptămâna europeană a dezvoltării durabile: Dâmbovița Delivery 2023”, o campanie de conștientizare și educare privind managementul deșeurilor pe apă și în jurul ei, în contextul European Sustainable Development Week. Proiectul este realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Despre Nod Makerspace

Nod Makerspace este un centru comunitar și creativ care își propune să inspire și să susțină inovația, creativitatea și colaborarea, și oferă un mediu prietenos și deschis, în care oamenii pot explora și dezvolta proiecte diverse, împărtășind idei și cunoștințe. Nod Makerspace găzduiește evenimente, ateliere și proiecte de la nivel local și internațional, oferind o platformă pentru inovare și învățare continuă. Pentru mai multe informații, vizitați www.nodmakerspace.ro.