The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

„Oraşul şi profesiile mediului construit” - serie de 16 ateliere

Articol / 24 Oct 2018 /
  • „Oraşul şi profesiile mediului construit” - serie de 16 ateliere
1/1
În perioada 20 octombrie - 30 noiembrie 2018 Asociaţia De-a Arhitectura organizează proiectul „Oraşul şi profesiile mediului construit” în parteneriat cu Primăria Municipiului București prin Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive (Proedus) şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din Bucureşti. În cadrul proiectului vor fi organizate o serie de 16 ateliere din sfera dezvoltării urbane şi a mediului construit, susţinute de profesionişti din domeniu (arhitecţi şi urbanişti), pentru aproximativ 300 de liceeni din Bucureşti, din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a.

Temele atelierelor sunt: „Un proiect pentru orașul meu”, „Harta anti-plicitiseală”, „Orașul inculpat”, „Orașul viitorului”.

„Un proiect pentru orașul meu” - în cadrul acestui atelier tinerii vor putea propune proiecte utile pentru orașul lor și vor juca rolul de decident care folosește fondurile publice pentru a răspunde nevoilor locuitorilor. Spațiul orașului este ceva concret, care te influențează și pe care îl poți influența. De aceea este important să știi cum să faci acest lucru.

„Harta anti-plicitiseală” – în cadrul acestui atelier tinerii vor descoperi locuri interesante din orașul în care locuiesc, vor înțelege tipurile de conexiuni care se creează între acestea și vor învăța să fie atenți la nevoile celorlalți locuitori ai orașului.

„Orașul inculpat” – în cadrul acestui atelier tinerii vor înțelege cum influențează orașul ca sistem și modul lui de a funcționa viața locuitorilor și a altor utilizatori ai săi. Căutând și prezentând argumente pro sau contra unui aspect caracteristic orașului, liceenii vor ajunge să înțeleagă mai bine ce efecte produce orașul în viața lor, consecință directă a unor relații și servicii specifice mediului urban.

„Orașul viitorului” – în cadrul acestui atelier tinerii vor înțelege cât este de important să intervină şi să se implice în modelarea mediului urban şi pe de altă parte vor conştientiza faptul că ei vor fi în viitor responsabili de bunăstarea oraşelor.

Atelierele sunt gratuite și vor fi organizate la final de săptămână, câte 4 în paralel, pe 3-4 noiembrie 2018 şi pe 10-11 noiembrie 2018, la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM) din Bucureşti, în intervalul orar 10:00-15:00.

Scopul proiectului „Oraşul şi profesiile mediului construit” este de a trezi interesul şi a focaliza atenţia liceenilor asupra oraşului şi de a oferi metode de lucru testate deja care pot fi ulterior folosite de cadre didactice, de organizaţii non-guvernamentale, de autorităţi publice locale, pentru ca mediul construit să fie obiect de studiu şi reflecţie şi pentru ca perspectiva liceenilor asupra mediului construit să conteze.

Înscrierea la atelier se face completând formularul de înscriere de aici, până pe data de 30 octombrie 2018, ora 23:59.