The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Peste 280 de proiecte expuse la Anuala de Arhitectură București 2019

Articol / 03 Iul 2019 / The Institute
  • Peste 280 de proiecte expuse la Anuala de Arhitectură București 2019Dorobanti @R. Malasincu
  • Peste 280 de proiecte expuse la Anuala de Arhitectură București 2019Dorobanti @R. Malasincu
  • Peste 280 de proiecte expuse la Anuala de Arhitectură București 2019Casa Syaa
  • Peste 280 de proiecte expuse la Anuala de Arhitectură București 2019@Vlad Patru
  • Peste 280 de proiecte expuse la Anuala de Arhitectură București 2019@Radu Malasincu
1/5
Unul dintre cele mai importante evenimente de arhitectură din capitală, Anuala de Arhitectură București, expune peste 280 de proiecte de arhitectură, dintre care 130 sunt proiecte de locuințe individuale, locuințe colective și arhitectură publică, peste 30 de proiecte de cercetare prin arhitectură și peste 120 de proiecte reprezintă amenajări de interior de apartamente, amenajări HoReCa, spații corporate și de birouri.

„Proiectele expuse în Anuală aparțin unor clienți existenți, dar și unor potențiali clienți de arhitectură, interesați de o investiție valoroasă, cu durabilitate în timp, sustenabilă, creativă și eficientă din perspectiva raportului dintre preț și consum”, a declarat dr. arh. Emil Ivănescu, președintele Ordinului Arhitecților din România Filiala București. „Toate proiectele expuse realizează o imagine clară asupra unui mediu de construcții și de arhitectură ce devine din ce în ce mai profesionist, mai orientat către calitate, mai atent cu orașul și îndreptat către consumatorul final. Stilistic, cele mai valoroase construcții din București, prezentate la Anuală, se înscriu în limbajul unui modernism contemporan-temperat, unui postindustrial deja bine asumat și al unui sincretism uneori surprinzător. Este vorba despre vile cu spații inventive, locuințe colective cu propuneri eficiente și contemporane, de conversii și de amenajări ale spațiilor interioare bucureștene, pornind de la cele rezidențiale și ajungând în zona HoReCa, office și corporate”, adaugă dr. arh. Emil Ivănescu.

Anuala are cinci echipe de jurii internaționale, alcătuite din specialiști recunoscuți la nivel internațional, printre care îi amintim pe arh. João Pardal MONTEIRO, Președintele Școlii de Arhitectură din Lisabona, arh. Marc JAY din Copenhaga, inițiatorul grupului international WEArchitecture, arh. Martin Duplantier, Paris, arh. Manuel Bailo și Merce Berenguer din Barcelona, arhitecți celebri pentru competițiile de arhitectură câștigate, arh. Ivana Stancic, redactor șef la Amsterdam-Atlas (TUDelft), precum și arhitecți români printre care amintim arh. Alexandru Găvozdea, Presedintele OAR, arh. Dorin Ștefan, arh. Adrian Zerva, arh. Radu Teaca, arh. Tiberiu Florescu, prorector UAUIM, arh. Silvia Pintea, arh.Alexandru Panaitescu, arh. Cristian Corvin, jurnaliști de specialitate precum Ileana Răducanu, designeri precum Mihnea Ghildus.

Acești specialiști vor premia cele mai inovatoare și sustenabile construcții din București, în cadrul Galei de Premiere a celei de-a XVII-a ediții a Anualei de Arhitectură București, care va avea loc miercuri, 10 iulie 2019, la Muzeul Național de Artă (MNAR).

Anuala este primul eveniment de arhitectură din România care premiază nu doar arhitecții și toți profesioniștii din zona proiectării, construcțiilor și antreprenoriatului, domenii conexe unei arhitecturi valoroase, ci și clientul de arhitectură.

Cu tema „Forum București”, ediția din 2019 a Anualei de Arhitectură București prezintă cele mai importante și mai valoroase construcții realizate, în ultimii șase ani, de către arhitecții bucureșteni, împreună cu toți specialiștii din industria de construcții din Capitală.

„Forum București”, tema Anualei, dezbate subiectul Capitalei ca loc al posibilei bune negocieri, în urma căreia cetățeanul, administrația și profesioniștii în arhitectură și construcții să câștige deopotrivă, prin oportunități și dezvoltare sustenabilă. Prin edițiile sale precedente, Anuala de Arhitectură București a produs întâlniri cu profesioniștii din diferite capitale și orașe europene importante precum Paris, Amsterdam, Copenhaga, Barcelona, aducând astfel informații despre strategii, politici și acțiuni noi și creative prin care orașul contemporan aduce un plus de valoare pentru locuitorii săi.

Repere ale Anualei de Arhitectură București 2019

În cadrul Galei Anualei de Arhitectură, va fi lansat în România programul european WORTH Partnership Project, care susține și oferă finanțare prin fonduri de la Uniunea Europeană pentru proiectele creative de antreprenoriat în design și arhitectură. Programul susține și finanțează proiecte care îndeplinesc, în principal, două directive, și anume o idee inovatoare de design și arhitectură și un plan creativ de afaceri care să asigure proiectului stabilitate și implementare.

Trofeul Anualei de Arhitectură, realizat dintr-un material reciclat pe bază de polimeri și fragmente din lemn reutilizat și șlefuit, exprimă interconectările dintre profesiile care alcătuiesc industriile creative și industria de construcții. În afară de trofeul propriu-zis, la intrarea fiecărei construcții câștigătoare va fi amplasată câte o plachetă din piatră gravată care va atesta premiul primit.

Expoziția de proiecte poate fi vizitată la MNAR după care, de pe data de 16 iulie, va fi prezentă la Mercato Comunale, unde OAR București a amenajat un pop-up architecture office studio și un birou de informare a publicului larg despre proiectele valoroase ce sunt construite în prezent în Capitală.

Pentru mai multe informații, puteți accesa www.anuala.ro.