The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Romanian Design Week 2020 lansează KIDS LOVE DESIGN

Articol / 04 Mar 2020 / The Institute
  • Romanian Design Week 2020 lansează KIDS LOVE DESIGNKids Love Design
  • Romanian Design Week 2020 lansează KIDS LOVE DESIGNdesignforkidz.com
  • Romanian Design Week 2020 lansează KIDS LOVE DESIGNdesignforkidz.com
  • Romanian Design Week 2020 lansează KIDS LOVE DESIGNAcrobații - MORMI
  • Romanian Design Week 2020 lansează KIDS LOVE DESIGNAcrobații - MORMI
  • Romanian Design Week 2020 lansează KIDS LOVE DESIGNGeoboard_MORMI
  • Romanian Design Week 2020 lansează KIDS LOVE DESIGNGeoboard_MORMI
  • Romanian Design Week 2020 lansează KIDS LOVE DESIGNHartă puzzle constelații_MORMI
  • Romanian Design Week 2020 lansează KIDS LOVE DESIGNTransformo_Atelierul Mari și Mici
  • Romanian Design Week 2020 lansează KIDS LOVE DESIGNTransformo_Atelierul Mari și Mici
1/10
#rdw2020 #RDW2020 #romaniandesignweek #TheInstitute #change #schimbare #kidslovedesign

În premieră, ediția a opta a Romanian Design Week va include, anul acesta, și o secțiune special dezvoltată pentru copii, KIDS LOVE DESIGN. Aceasta va reuni o serie de activități prin care cei mici, dar și părinții acestora, vor putea experimenta lumea designului și a arhitecturii: o expoziție loc de joacă, un târg de design, dar și tururi ghidate, ateliere și workshopuri.

Expoziția de design și ilustrație va fi amenajată la Mezanin (Palatul Universul, Str. Ion Brezoianu nr. 23-25), în perioada 16-24 mai. Dezvoltată sub forma unui loc de joacă și experimentare cu produse românești dedicate copiilor, va cuprinde de la jucării, tobogane și leagăne, la căsuțe special gândite pentru a încuraja imaginația și spiritul de aventură al copiilor. Cei mici se vor putea bucura astfel de un spațiu de joacă interactiv, iar părinții vor putea afla mai multe despre produsele și brandurile expuse, precum și despre designerii care le-au creat.

Printre designerii care au confirmat participarea până în prezent se numără Andreea Nistorescu, Arbre design, designforkidz.com, Foldo, Jucărie la cutie, Leea toys, LURA, Atelierul Mari & Mici și mormi.

Designul expoziției este realizat de Eliza Yokina, Senior Partner Architect Cumulus.

Alături de expoziția interactivă, KIDS LOVE DESIGN va include și un târg cu produse dedicate copiilor. Acesta va fi amenajat în spațiul AWE (Palatul Universul, Str. Ion Brezoianu nr. 23-25) în perioada 23-24 mai și va oferi vizitatorilor oportunitatea de a cumpăra cărți, obiecte vestimentare, accesorii și jucării.

În programul KIDS LOVE DESIGN sunt incluse și o serie de ateliere, workshopuri și tururi special create pentru copii: un atelier de apicultură, organizat de Grupul de Inițiativă Civică Cișmigiu, ateliere de desen dadaist și origami, ateliere de design organizate de designforkidz.com, workshopuri de introducere în designul de obiect, precum și tururi ghidate susținute de De-a Arhitectura, dar și de Muzeul Național de Artă al României sau un workshop despre reciclare organizat alături de MARE – Muzeul de Artă Recentă.

Programul complet al evenimentelor și detaliile privind înscrierea la ateliere și workshopuri vor fi anunțate în curând pe romaniandesignweek.ro.

Editia cu numărul opt a Romanian Design Week 2020, un proiect inspirat de UniCredit Bank, va cuprinde o serie de noi categorii de evenimente, precum: Professionals - bringing together the industries that build Romania, care adună la un loc evenimentele dedicate profesioniștilor în design, arhitectură sau modă, dar și proiecții de filme de specialitate și Noaptea Studiourilor de Arhitectură; Young Showcase - rising fashion stars of DIPLOMA 2019, expoziții capsulă care prezintă lucrări ale tinerilor designeri vestimentari; Design Flags - International design exhibitions, expoziții care documentează evoluția designului din perspective culturale internaționale; Kids Love Design - exhibitions. workshops. toys. for kids; un Design Market - design to sell și Design Go! - The network of design places in Bucharest, care va îngloba toate evenimentele conexe din București asociate festivalului.

Romanian Design Week va avea loc în perioada 15-24 mai, la București. Începând cu anul 2020, RDW propune o nouă arhitectură de festival și va aborda anual o temă diferită în jurul căreia se va contura întregul eveniment. Astfel, festivalul de anul acesta va avea ca temă SCHIMBAREA.

Parteneri RDW 2020
Un proiect: The Institute
Prezentat de: UniCredit Bank
Partener strategic: Muzeul Național de Artă al României
Parteneri media strategici: Rock FM, Radio România Cultural
Parteneri media: Arhitext, Blitz TV, Compania Națională Aeroporturi București, Designist.ro, feeder.ro, Glamour, Igloo, IQads.ro, inspirationist.net, Modernism.ro, Molecule F, Munteanu, RFI România, Șapte Seri, V Fair, Zeppelin, Zile și Nopți.

Concept comunicare: Gavrilă & Asociații
Partener de monitorizare: mediaTRUST România

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week s-a impus în cele șapte ediții de până acum ca fiind cel mai important festival multidisciplinar din România - o radiografie a stadiului actual de dezvoltare a designului și a industriilor creative: arhitectură, urbanism, design de interior, design grafic, ilustrație, design vestimentar, design de obiect sau a altor inițiative sau proiecte care folosesc creativitatea ca principală resursă de dezvoltare. În fiecare an, Romanian Design Week trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul.

Începând cu ediția din 2020, RDW propune o nouă arhitectură de festival și va aborda anual o temă diferită în jurul căreia se va contura întregul eveniment.