The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Spaces of Confusion. Places of hope

News / 01 Sep 2016 / INSTITUTE.RO
  • Spaces of Confusion. Places of hope
1/1
Pe 5 septembrie, de la ora 19.00, la Amzei - Market Makers, Asociația pentru tranziție urbană și INURA (International Network for Urban Research and Action) organizează evenimentul Cooperation for Better Urban Policies, despre pârghiile în transformarea unor idealuri pentru orașe în politici publice care să producă schimbări.

Implicarea fiecăruia dintre noi în viața orașelor poate face diferența majoră între un spațiu pentru locuit și un oraș pentru toți. Pentru mulți dintre noi e important cum trăim azi și este la fel de important ce se va întâmpla în viitor cu orașele. În București există din ce în ce mai mulți cetățeni care se constituie în grupuri de inițiativă cetățenească pentru a convinge autoritățile cu privire la ce este mai bun pentru comunitatea lor. Sunem din ce în ce mai mulți aceia pentru care orașul nu este doar un mijloc, ci a devenit un scop.
 
Participanți: Louanne Tranchell - The Hammersmith Community Trust Londra, Richard Wolff – cofondator al INURA și consilier al orașului Zurich, Giovanni Allegretti – expert în bugetare participativă, cercetător la Universitatea din Coimbra, vicepreședinte la Autoritatea independentă de promovare a participării din Regiunea Toscana, Marco Clausen – cofondator al spațiului urban Prinzessinnengarten și al Nachbarschaftsakademie din Berlin, Tomislav Tomasevic - director de programe la Institutul pentru Ecologie Politică – think tank din Croația; și invitați din România - Oana Preda – director CERE, Răzvan Pop – viceprimar Sibiu, Sorin Cucerai.
 
The Institute, în parteneriat cu Administrația Piețelor Sector 1 și ING Bank, va derula anul acesta un program de evenimente și manifestări cultural-artistice și de promovare a antreprenorilor din industrii creative, menit să contribuie la reinventarea și promovarea spațiului Pieței Amzei și la reintroducerea acestuia în circuitul urban și în atenția publicului larg.
 
Mai multe despre conferința Cooperation for Urban Policies găsiți aici.

Mai multe informații despre INURA găsiți aici.