The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

THE PLOT & THE CRAFT împreună cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu lansează concursul „A Doua Predare”

Articol / 20 Feb 2020 / The Institute
  • THE PLOT & THE CRAFT împreună cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu lansează concursul „A Doua Predare” Poster Concurs_A doua Predare
  • THE PLOT & THE CRAFT împreună cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu lansează concursul „A Doua Predare” Florin Cobuz_fondator THE PLOT&THE CRAFT
  • THE PLOT & THE CRAFT împreună cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu lansează concursul „A Doua Predare” Marian Moiceanu_Rector UAUIM
1/3
THE PLOT & THE CRAFT organizează concursul de arhitectură și prezentare arhitecturală „A Doua Predare”, pentru studenții Facultăților de Arhitectură și Arhitectură de Interior din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu. Competiția, care se desfășoară în perioada 19 februarie – 8 martie, este publică și se adresează studenților din anii de studiu II-VI. Scopul concursului este de a selecta și premia cele mai bune proiecte de atelier și machetele aferente acestora, din cadrul ultimului proiect predat către catedrele de proiectare ale UAUIM, la sfârșitul primului semestru universitar al acestui an sau ca proiect de Prediplomă și Diplomă.

Studenții se pot înscrie și participa gratuit în concurs, atât individual, cât și ca membri ai unei echipe, în cazul în care proiectul de atelier a fost pregătit în echipă. Înscrierea se realizează automat, odată cu trimiterea planșei și a formularului de înscriere. Categoriile de evaluare și premiere sunt: Proiect de Arhitectură și Machetă de Prezentare. Detaliile concursului și regulamentul de participare se găsesc aici.

„Pentru noi este important să sprijinim studenții din cadrul UAUIM să își atingă cel mai bun potențial și ne propunem să fim aproape de ei pe tot parcursul anilor de studiu. Le punem la dispoziție noul atelier THE CRAFT unde își pot manifesta creativitatea, originalitatea și curajul de a încerca ceva nou și spectaculos, beneficiind de resursele necesare pentru a da viață ideilor. Ne vom axa în evaluarea lucrărilor înscrise în concurs atât pe grafica planșei sau calitatea machetei, cât și pe soluția de arhitectură prin funcționalitatea și viabilitatea proiectului”, a declarat Florin Cobuz, fondator THE PLOT & THE CRAFT.

La finalul competiției se vor acorda 12 premii, câte unul pentru fiecare an de învățământ universitar (II, III, IV, V și VI) și câte un premiu de popularitate la fiecare categorie de concurs. THE PLOT acordă „Printare gratuită pentru 1 an de zile” lucrărilor studenților câștigători din anul universitar curent sau a Proiectului de Prediplomă și Diplomă, pentru anii terminali. THE CRAFT acordă „Tăiere laser și printare 3D gratuită pentru 1 an de zile” pentru proiectele de facultate ale câștigătorilor, respectiv pentru Proiectul de Prediplomă și Diplomă, pentru anii terminali. Cele două premii de popularitate vor fi acordate lucrărilor care obțin cele mai multe reacții în urma publicării lucrărilor înscrise în concurs în paginile de Facebook ale THE PLOT și THE CRAFT.

Câștigătorii vor fi anunțați în pagina concursului și în paginile de social media ale THE PLOT & THE CRAFT, iar premierea câștigătorilor va avea loc în data de 12 martie în cadrul unui eveniment de lansare a atelierului THE CRAFT din cadrul UAUIM.

„Salut organizarea unei competiții studențești pentru premierea celor mai buni realizatori de proiecte/machete. Acest concurs este un nou eveniment generos, notabil și benefic pentru complexa activitate educațională în domeniul arhitecturii”, declară Marian Moiceanu, rector UAUIM.

Juriul competiției este desemnat de către Organizator și UAUIM și membrii acestuia sunt: Aida Skripa (urbanist, cofondator THE PLOT), Brîndușa Tudor (arhitect, fondator Stardust Architects), Dan Șerban (prof dr. arhitect UAUIM, DD Design Studio), Florin Cobuz (arhitect, cofondator THE PLOT & THE CRAFT și Nod Makerspace), Lorena Brează (arhitect, fondator TheChallangeAcademy, asistent UAUIM) și Tamina Lolev (arhitect, cofondator Wolfhouse Productions).

„Sunt bucuros că în universitate există THE PLOT & THE CRAFT. Este un concept și un spațiu benefic studiului în domeniul arhitecturii și designului, în care studenții din Mincu lucrează și experimentează. În tradiția școlii de arhitectură, un loc aparte îl ocupă studiul pe model, prin realizarea de către studenți a unor machete care ilustrează spațial proiectele lor. Din primul an până în momentul susținerii proiectului de diplomă, în anul VI, studenții arhitecți gândesc concepte, soluții și proiecte, apoi realizează machete de studiu care ii ajută să înțeleagă mai bine, să corecteze și să rafineze volumul, compoziția, materialitatea etc. Echipa THE PLOT & THE CRAFT este parte din acest efort esențial în înțelegerea spațiului arhitectural”, completează Marian Moiceanu.

THE PLOT a luat naștere în anul 2008, într-un mic spațiu în zona centrului vechi din București. Cu entuziasm, pricepere și răbdare micul business pornit cu două plottere și o imprimantă s-a dezvoltat, finele anului 2010 găsindu-l cu două sedii în zona centrală a capitalei. În 2013 a fost pus pe picioare Atelierul de Print și Machetare al Universității de Arhitectură și Urbanism, atelier care își propune să devină modelul de schimbare al unui sistem de învățământ rămas un pic în urmă față de nivelul marilor universități de arhitectură din lume.

THE CRAFT este ultimul proiect al THE PLOT dezvoltat împreună cu Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu, parteneri și sponsori. THE CRAFT va fi locul care va aduce o schimbare în modul de concepere, dezvoltare și finalizare a proiectelor studenților arhitecți, urbaniști și designeri. Lipsa unei metode de învățare bazate pe experimentare, modelare și prototipare reprezintă unul dintre principalele minusuri din cadrul desfășurării corecturilor de pe parcursul unui proiect de atelier, iar încurajarea studiului pe machetă/model 3D va duce la ridicarea nivelului proiectelor studenților.

Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu" este principala și cea mai veche instituție universitară de stat dedicată formării specialiștilor în domeniul arhitecturii și urbanismului. Ea este totodată și cea mai veche instituție de acest fel din România, fiind continuatoarea formelor succesive de învățământ de arhitectură inițiate în 1892 prin Școala de arhitectură înființată de Societatea Arhitecților Români. UAUIM reunește în prezent trei facultăți, Facultatea de Arhitectură, Facultatea de Urbanism și Facultatea de Arhitectură de Interior.