The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Vânătoare de comori arhitecturale în Dorobanți

Articol / 11 Noi 2019 / The Institute
  • Vânătoare de comori arhitecturale în Dorobanți
1/1
Sâmbătă, 16 noiembrie are loc o nouă ediție a Vânătorii de comori arhitecturale, de această dată în cartierul Dorobanți. Participanții la vânătoare vor căuta, descoperi, redescoperi, admira, fotografia micile și marile comori arhitecturale din zona vechiului cartier.

Jocul urban preferat a peste 2000 de persoane se desfășoară într-un timp delimitat (3 ore), în care participanții trebuie să găsească cât mai multe indicii. Comorile pe care le vânează sunt mici detalii arhitecturale care vorbesc de alte vremuri, altă estetică și dau farmec unei case, unui cartier, orașului nostru. Practic, vânătorii caută – și cei care găsesc cele mai multe sunt premiați simbolic – uși, portaluri, ferestre, bovindouri, ancadramente, decorațiuni si multe altele.

„Ce poate fi mai distractiv decât să petreceți cu prietenii o zi de toamnă într-o aventură palpitantă în care vă (re)descoperiți orașul? Primiți hartă, câteva foi cu indicii, niște fișe ajutătoare și vă plimbați printr-un cartier bine delimitat și să observați, găsiti, fotografiați cât mai multe indicii. Fiecare echipă trebuie să se organizeze bine, să-și împartă responsabilitățile (și indiciile), așa că nu e chiar ușor, dar faptul că avem echipe care au fost la 4-5 ediții și ne povestesc cum au început să se uite pe sus, la balcoane, bovindouri și mascaroni și să le povestească prietenilor din mers ce sunt alea, e un semn că facem ceva bine”, spune Ioana Pătrășcoiu, mintea creativă din spatele Vânătorii.

Pentru înscrieri si informanții detaliate intraţi pe Eventbook.
__________________________________________________________

Organizată de peste 7 ani, vanătoarea arhitecturală este un joc de echipă prin care participanții devin turiști în orașul lor, se familiarizează cu arhitectura lui (patrimoniul construit) și învață într-un mod distractiv să-l privească altfel. Cu câteva mii de participanți din București, dar și din Câmpulung Muscel, Constanța, Sinaia, Oradea, Cluj sau Mediaș, acest concept de evenimente propune redescoperirea arhitecturii și a patrimoniului într-un mod relaxat, pentru a înțelege mai bine orașul, istoria, cultura.