The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

4321 // Ready Set for Creative Board Talks: Eugen Rădescu

Interviu / 28 Aug 2018 / INSTITUTE.RO
  • 4321 // Ready Set for Creative Board Talks: Eugen RădescuEugen Radescu
1/1
Am început numărătoarea inversă până când vom afla selecția lucrărilor din expoziția centrală Diploma 2018, iar până atunci membrii board-ului creativ ne vorbesc pe scurt despre contactul cu industria și care sunt tips-urile lor pentru tinerii absolvenți, într-o serie de mini interviuri.

Am primit câteva hint-uri și de la Eugen Rădescu, manager cultural, curator și teoretician, membru al board-ului Diploma pentru arte plastice. Curator al Bucharest Biennale 1, cu tema “Identity Factories”, al expozițiilor “How Innocent Is That?”, “presently i have nothing to show and i’m showing it!” și "Common Nostalgia"  la Pavilion, București. Este co-editorul PAVILION – Journal for Politics and Culture, co-directorul Bucharest Biennale (împreună cu Răzvan Ion) și președinte al board-ului organizațional al PAVILION și BUCHAREST BIENNALE. Membru al board-ului de selecție apexart New York, pentru programele "Franchise" și "Unsolicited Proposal Program".



Celor aflați la început de drum, Eugen le transmite:

4 cuvinte care descriu cel mai bine procesul tău de integrare în domeniul în care activezi astăzi.

- focus, determinare, răbdare, indepenență

3 lucruri pe care trebuie să le faci la început de drum pentru a reuși în domeniu.

- să te gândești că e posbil să nu iasă sau să iasă doar o parte din ce ți-ai propus
- să fii pregătit(ă) oricănd să o iei de la capăt
- să ai optimism

2 motive pentru care te-ai înscrie la Diploma dacă ai absolvi în 2018 o facultate vocațională.

- este o oportunitate de vizibilitate care are loc în orice cv
- este o experiență a integrării cu ceilalți care participă într-o expoziție de grup foarte bună

1 încurajare pentru tinerii creativi.

- keep going.

***

Diploma 2018 se întâmplă în perioada 5-14 octombrie și cuprinde o serie de formate dedicate expunerii absolvenților de facultăți vocaționale în fața publicului larg și care, în același timp, încurajează interacțiunea între ei și seniorii din industriile creative.