The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: VLAD DINU

Articol / 04 Mar 2019 / The Institute
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: VLAD DINUVlad Dinu
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: VLAD DINUUn haos nedeslușit de detalii, DIPLOMA 2018
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: VLAD DINUUn haos nedeslușit de detalii, DIPLOMA 2018
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: VLAD DINUUn haos nedeslușit de detalii, DIPLOMA 2018
  • 4321 START // YOUNG CREATIVES SHARING THEIR EXPERIENCE @DIPLOMA: VLAD DINUUn haos nedeslușit de detalii, DIPLOMA 2018
1/5
În așteptarea ediției de anul acesta a festivalului tinerilor absolvenți de facultăți creative, DIPLOMA, ne-am propus să aflăm cum au perceput experiența artiștii proaspeți expuși la ediția din 2018. Vă prezentăm o serie de mini interviuri cu insighturi despre festival care să dea curaj și motivație și absolvenților de anul acesta să-și înscrie lucrările de diplomă în expoziție.

Am stat de vorbă cu Vlad Dinu, absolvent al Facultăţii de Arte Plastice, secția Fotografie, care a expus la DIPLOMA 2018 proiectul lui de licenţă, Un haos nedeslușit de detalii.

Proiectul reprezintă studiul arhitecturii unui oraș de mari dimensiuni. Folosindu-se de un filtru modular și mobil (confecționat dintr-o pânză neagră din care a decupat mai multe dreptunghiuri), pus în fața aparatului de fotografiat, artistul dorește să scoată în evidență diversitatea de stiluri arhitecturale ale unui oraș care, de peste o sută de ani, se află într-o continuă transformare arhitecturală.


4321 Start, experiența lui Vlad la DIPLOMA 2018:

4 cuvinte care descriu cel mai bine experiența ta la DIPLOMA.

Oportunitate, creativitate, variat, profesionalism.

3 lucruri pe care plănuiești să le faci în următorii 5 ani.
Să îmi termin masterul în fotografie, să devin cât mai vizibil pe scena artistică din România și să particip la cât mai multe rezidenţe internaționale.

2 motive pentru care ai ales artele.

Rapiditatea livrării mesajului artistic oferit de imaginile vizuale și căutarea unui ideal al frumosului artistic, conștient și metodic, prin punerea ideii de concept înaintea ideii de frumos clasic, banal.

1 lucru care te-a bucurat/ţi-a plăcut mult în timpul festivalului.
DIPLOMA este un deschizător de drumuri pentru tinerii artiști care, pratic, sunt introduşi în acest fel în lumea artei, oferindu-le o experiență de artiști maturi.
_____________________________________________________________________________

DIPLOMA, cel mai amplu eveniment dedicat viitoarei generații de artiști și creativi din România, prezintă cele mai bune lucrări ale absolvenților facultăților vocaționale, din dorința de a încuraja tânăra generație de artiști să își prezinte și promoveze universul creativ în fața unui public larg, dar și din convingerea că încurajarea dialogului între discipline, Universități și între tinerii absolvenți și specialiștii consacrați poate contribui real la dezvoltarea mediului artistic și creativ local.