The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

A doua săptămână din programul Bucharest Photofest

Articol / 05 Oct 2020 / The Institute
  • A doua săptămână din programul Bucharest PhotofestDocumentaria
1/1
Solidaritatea: tema centrală a ediției 2020 a Bucharest Photofest, festivalul internațional de fotografie al Capitalei.

Ajuns la a cincea ediție și lansat sub sloganul Let’s get visual, Bucharest Photofest îsi propune an de an să aducă în oraș, sub ochii noștri, frumusețea în manifestările ei artistice și să ne implice într-o poveste culturală din care toți să ieșim mai bogați.

Locul central, unde pot fi vizitate câteva dintre expozițiile principale ale ediției, sunt reunite în Sala Tancred Bănățeanu (etajul doi) a Muzeului Național al Țăranului Român.

Fotografia prin însuși rolul său transmite, comunică, prezintă fapte, evenimente, personaje, oameni. Astfel, ea este pretext pentru dezbateri pe teme actuale, iar Bucharest Photofest oferă contextul unor discuții cu fotografi și specialiști. O serie de discuții sunt organizate la Goethe Institut în datele de 6, 7 și 9 Octombrie. Pe data de 8 Octombrie vom avea două vernisaje, mai întâi cel al proiectului Home – semnat de apreciata fotografă Felicia Simion – la Modul Cărturești și mai apoi cel al proiectului everRestLess - al fotografilor Sorin Florea și Adi Bulboacă - la Victoria Hub. Comunitatea de fotojurnaliști români de la Documentaria.ro vor expune două expoziții grupate sub genericul Solidaritate (la Muzeul Național al Țăranului Român) și vor susține un showcase în data de 9 Octombrie (la Goethe Institut). Pe data de 10 Octombrie, în încheierea festivalului, în program avem și un concert acustic susținut de Cezar și Cosmin (Days of Confusion). Opening act: trupa Barter.

Cele peste 25 de evenimente - expoziții, proiecții de film, dezbateri și discuții, workshopuri și prezentări de portofoliu, dar și masterclass sau portfolio review - vor crea un program bine argumentat pe o durată de zece zile în mai multe spații din centrul Capitalei. Invitați speciali, speakeri și artiști, nume cu rezonanță internațională vor susține evenimente sau vor expune în cadrul ediției în curs: Tamara Abdul Hadi (Liban/Canada), Sameh Nidal Rahmi (Palestina), grupul de fotojurnaliști de la Documentaria.ro, Miluță Flueraș, Felicia Simion, dar și mulți alții.

Ediția din acest an se desfășoară în mai multe spații centrale din Capitală: Muzeul Național al Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, Goethe Institut, CoOperativa, Victoria Hub sau Modul Cărturești.

„Într-o perioadă ce ne-a pus în dificultate pe mulți dintre noi, dar în special pe cei care activează în domeniul cultural, fie că vorbim despre manageri sau artiști, Festivalul Internațional de fotografie Bucharest Photofest continuă demersal său cultural inițiat în urmă cu câțiva ani. Bucharest Photofest, pe de-o parte se raportează la standardele internaționale ale marilor expoziții și festivaluri de fotografie din lume, iar pe de altă parte încearcă să se impună ca standard profesional și artistic în contextul realităților cultural-sociale din România.”, a declarat Ionuț Trandafirescu, fondatorul Bucharest Photofest.

Bucharest Photofest, ajuns în 2020 la a cincea ediție, este un festival-platformă care și-a asumat misiunea de a intermedia accesul publicului larg la unele dintre cele mai importante, actuale și relevante repere din fotografia autohtonă și internațională. Dincolo de faptul că este un proiect cultural prezentat într-un concept coerent articulat, fotografia devine în contextul Bucharest Photofest și pretext pentru dezbaterea unor teme importante ale actualității socio-politice și cultural-umane, astfel, fotografia devenind un instrument de educație vizuală.

Bilete prin Eventbook.

Organizator:
Alternative-Culture.com
Coorganizator:
Asociatia Stage Photo

Partener principal:
Kaufland România

Partener de mobilitate:
Autonom Rent a Car

Parteneri instituționali:
Centrul Cultural Palestinian Mahmoud Darwish, Muzeul Național al Țăranului Român, UNHCR România, Goethe Institut, Muzeul de Fotografie din Riga, CESI-Centrul de Excelență în Studiul Imaginii.

Parteneri:
Cinema Muzeul Țăranului, Victoria Hub, Cărturești, Modul Cărturești, CoOperativa, One World Romania, Guru Shots, Wipplay Paris, Head Print, AquaVia, Bere Transylvania, ABSOLUT, 1000 de Chipuri.

Plăcut de Radio Guerrilla.

Parteneri media:
AGERPRES, Music Channel, IQads, Munteanu, CriticEyes, Spotmedia.ro, The Institute, Cartierul Creativ.

Programul complet pe www.bucharestphotofest.ro sau www.fb.com/bucharestphotofest.