The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Accelerator anunță vernisajul expoziției de final din cadrul programului de mentorat pentru artiști emergenți de la Câmpulung

Articol / 31 Mai 2024 / Andra Mihai
  • Accelerator anunță vernisajul expoziției de final din cadrul programului de mentorat pentru artiști emergenți de la Câmpulung
1/1
Asociația Culturală Eastwards Prospectus anunță vernisajul expoziției de final din cadrul proiectului Accelerator Câmpulung. 

Cei zece artiști care vor expune în cadrul expoziției Mapping the City from the Outside sunt: Lena Ciobanu,  Mihai Costache & Meri Stroe (duo artistic), Diana Drăghici,  Cinty Ionescu, Ioana Nicoară, Andreea Samoilă, Maria Elena Șofrac, Simona-Daniela Tudose și Ioana Țurcan.

Artiștii au fost selectați de către un juriu din România dintr-un portofoliu de 51 de aplicații primite în timpul derulării Apelului Deschis, care s-a desfășurat în luna februarie a acestui an. Aceștia investighează, în cadrul expoziției, relația cu un spațiu nou și cum se transformă el prin intermediul interpretării artistice.

„Inițiativa «Mapping the City from the Outside» reunește un grup divers de unsprezece artiști, fiecare dintre ei lăsând o amprentă unică asupra peisajului orașului Câmpulung. Acest proiect oferă o platformă pentru a observa și înțelege puterea de transformare prin interpretări artistice. (...) «Mapping the City from the Outside» este mult mai mult decât o colecție de lucrări artistice. Este o explorare dinamică a modului în care arta ne poate remodela înțelegerea unui loc și ne încurajează să construim conexiuni mai profunde cu ceea ce ne înconjoară,” - spune Georgia Țidorescu, curatoarea expoziției și coordonatoarea proiectului.

ACEP a susținut, încă de la începutul programului, zece artiști emergenți din România, selectați în urma unui apel deschis, prin:

●        Trei laboratoare tematice, ce au avut loc în perioada 11 - 15 martie la Câmpulung. Teme principale: Piața de artă contemporană și oportunitățile de finanțare (susținut de Andrei Breahnă, manager cultural); Relația dintre artist și curator (Susținut de Georgia Țidorescu, curatoare independentă); Lucrările in-situ și posibilitățile de adaptare (Susținut de Pavel Brăila, artist vizual)

●        Sesiuni de mentorat unu-la-unu cu cei patru mentori: Andrei Breahnă, manager cultural, Georgia Țidorescu, curatoare independentă și Pavel Brăila, artist vizual

●        Sprijin financiar pentru producția de noi lucrări ce vor fi expuse în cadrul expziției Mapping the City from the Outside în Câmpulung în perioada 1 - 30 iunie

 

Printre locațiile în care vor avea loc expunerile de artă din Câmpulung se numără Primăria Câmpulung, Grădina Publică Merci, Cafeneaua Coloniale, Pasarela pietonală Câmpulung și Piața Centrală. Vă invităm să urmăriți paginile de Facebook și de Instagram ale proiectului pentru a fi la curent cu desfășurarea evenimentelor și pentru a afla locațiile exacte pentru fiecare dintre cele zece expuneri de artă.

***

Despre  ACEP

Înființată de peste 7 ani, Asociația Culturală Eastwards Prospectus (ACEP), promovează, prin proiecte culturale sau educative, arta contemporană la nivel național și internațional. Prin seria de programe ACCELERATOR, ACEP susține artiștii emergenți în drumul și dezvoltarea carierelor lor oferindu-le oportunități de învățare inspirate din abordarea și practicile locale și din străinătate. De asemenea, ACEP și-a propus să intensifice proiectele de formare și dezvoltare a publicurilor prin acțiuni organizate în București și în țară, online și offline, în care publicul înțelege, se regăsește și se conectează cu arta contemporană.

ACEP a atras fonduri pentru producția de lucrări de artă; a organizat peste 30 de expoziții offline și online; a coordonat o intervenție urbană a artistei Tania Mouraud, desfășurată simultan în 9 orașe; a susținut participarea artiștilor în cadrul unor târguri internaționale de artă și a dezvoltat proiecte pentru copii și angajații din companii interesați de arta contemporană. Astfel, prin programele implementate de ACEP, arta contribuie la dezvoltarea individuală și colectivă – făcând ceea ce a făcut dintotdeauna – a catalizat evoluția societății.