The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Accesează harta Un-hidden Romania și descoperă cele mai recente lucrări de street art

Articol / 06 Mai 2023 / Andra Mihai
  • Accesează harta Un-hidden Romania și descoperă cele mai recente lucrări de street art
1/1
Descoperă noi lucrări artistice stradale și orașele adăugate recent pe harta Un-hidden Romania. Această hartă digitală indexează lucrările de street art, urban art, mural art, paste up, stencil sau stickers și invită locuitori și turiștii deopotrivă să exploreze orașele prin intermediul artei expuse în spațiul public. 

Harta conține peste 392 de lucrări, cât și informați și fotografii despre artiștii care le-au realizat. Explorează arta stradală din Brașov (20), București (197), Cluj (12), Iași (53), Sibiu (39), Bacău, Constanța, Craiova, Medgidia, Petroșani, Piatra Neamț, Reșița (66) și Republica Moldova, Transnistria (5), unde poți găsi o mulțime de lucrări impresionante, realizate de artiști locali și internaționali.

Dintre artiștii care activi în comunitatea de street art din Romania, care cresc sentimentele de apartenență față de orașe, îi menționăm pe Aeul, Barto, Bea Hopes, Frag.menta, Harcea Pacea, Homeboy LDJ, Iluc, Irina Mocanu, Irlo, Kaps Crew, Kero, Maria Bălan, Mser, Obie Platon, Ocu, Ortaku, Pisica Pătrată, Sweet Damage Crew (Biex, Boeme1, Cage, Lost.Optics, Pandele, Recis, Taci 41), Toybox, Wanda Hutira și mulți alții.

Dintre artiștii internaționali care ne-au vizitat recent, îi amintim pe Sr Papa Chango (Mexic), Brothers of light (Israel) și NSN997 (Italia). În plus, harta conține și intervențiile artistice care au fost șterse sau sunt inaccesibile, pe care le poți găsi în layer-ul intitulat „gone”.

Accesează harta Un-hidden Romania aici.

În cadrul programului de regenerare urbană prin artă, Un-hidden Romania, anul acesta au fost inaugurate 4 noi lucrări realizate de Alexa Lincu (pictură murală) și Xandru (compoziție muzicală) la Școala Gimnazială Specială Nr 9, Andrei Felea la Anexa MNAC, și artistul italian Mr.Thoms la Atelierele Romexpo și Lente.

În curând programul va dezvălui date despre următoarea expoziție și următorului tur ghidat de street art în București.

Înscrie-te gratuit la următoarele ateliere și tururi ghidate:

Website

Facebook

Instagram 

YouTube

Pinterest 

feeder.ro  

***

Programul cultural este produs de Save or Cancel (Cristina Popa, Andrei Racovițan) prin feeder.ro și co-finanțat de AFCN.

Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Muzeul Național de Artă Contemporană (București), Școala Gimnazială Specială Nr. 9, Romexpo, Biblioteca Metropolitană București, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială (București), Lente (București), Colegiul Național de Arte Regina Maria (Constanța), Asociația Artipic (Iași)

Parteneri media: Igloo, Zeppelin, The Institute, IQads, Revista Atelierul, Zile și Nopți, La pas prin Brașov, Litera 9, Romania Pozitivă, Book Hub, Teen Press, Revista Golan, Propagarta

*** 

Despre Save or Cancel

Din 2009, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.

Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte culturale și editoriale.