The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Alexandru Mironov în conversație cu artistul fotograf Mihai Barabancea la 2/3 Galeria

Articol / 08 Mar 2022 / Andra Mihai
  • Alexandru Mironov în conversație cu artistul fotograf Mihai Barabancea la 2/3 Galeria
1/1
2/3 Galeria organizează, joi, 10 martie, începând cu ora 19:00, un eveniment participativ, în cadrul expoziției Metatronix 3000 - un dialog liber și neconvențional între artistul fotograf Mihai Barabancea și Alexandru Mironov – scriitor și jurnalist.

Mihai Barabancea ]în conversatie[ cu Alexandru Mironov  - invitat special, împreună cu Claudia Retegan - curator și fondator 2/3 Galeria vor discuta despre artă, știință și ficțiune despre ce înseamnă să suprinzi în imagini un univers complex cu personaje autohtone ce pot exprima un exhibiționism exacerbat, despre cum poți forma un dialog viu și capricios între obiect și subiect sau despre cum poți crea o expoziție neconvențională, intrigantă și autentică.

Participarea la acest eveniment este limitată în baza locurilor disponibile. Acest proiect face parte din inițiativa colaborativă a Galeriilor de Artă din București doi joi.

Expoziția fotografică “Metatronix 3000” cuprinde peste 40 lucrări ale artistului Mihai Barabancea și poate fi vizitată la 2/3 Galeria (strada Franceză nr 4) până pe 24 martie 2022.

Un nume de referință în arta contemporană românească, Mihai Barabancea aduce fotografia într-o extremă impresionantă. Autor a trei cărți și câștigător al “Gomma Prix Award”, artistul prezintă în cadrul expoziției Metatronix 3000” o lume paralelă ce se extinde în mai multe medii și se materializează în diverse formate fotografice.

Expoziția “Metatronix 3000” găzduită la 2/3 Galeria oferă publicului posibilitatea de a explora un univers complex, cu personaje autohtone sinistre și anonime ce pot exprima un exhibiționism exacerbat, “o distopie estică a indivizilor care trăiesc între ruinele unei societăți sucumbate de obsesia ei pentru noutatea trecătoare.” Carmen Casiuc – curator expoziție

Despre Mihai Barabancea

Născut în 1983 Mihai Barabancea este un fotograf cu dorintă instinctivă pentru fotografiile brute, nefiltrate. Activitatea sa cuprinde fotografie, instalație, performance și hiper-realityhacking, toate acestea având ca obiect recurent mediul urban românesc, cu glitch-urile culturale specifice. Cartea sa, „Rescrierea Secvenței” a câștigat Gomma Prix Award. Artistul a făcut parte printre primele mișcări de street art din România. Printre proiectele sale se numără expozițiile „Normalitate, ce cuvânt brutal”, (MNAC), „Sneakers Art” la Romanian Design Week sau -“End of future" - expoziție de grup vernisată în Mexic. A reprezentat România în cadrul Jocurilor Francofoniei de la Nisa în 2013. De-a lungul anilor, Barabancea a mai expus în Paris și Chișinău. În 2018 a lansat cartea “Sărutul” în cadrul căreia sunt puse în discuție limitele artelor vizuale. Proiectul editorial reprezintă un experiment deoarece este un album foto accesibilizat și nevăzătorilor prin intermediul unor embosări tactile și a descrierilor în Braille.

Despre Alexandru Mironov

Alexandu Mironov este scriitor, jurnalist, prezentator, realizator al emisiunii săptămânale „Știință și imaginație" de pe TVR 1, autor a peste 16 de volume acesta a desfășurat o lungă si bogată activitate de popularizare a științei și a „science fiction"-ului in Romania. 

Despre 2/3 Galeria

2/3 Galeria este o galerie tânără de artă fondată în București ce își propune să promoveze arta contemporană, punând accentul pe fotografie. Spațiul expozițional a fost deschis pe 10 iunie în București, unde, în premieră pentru România au fost expuse lucrările artistului american John Divola.