The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Asociația Fără Nume anunță a doua ediție Art Factory

Articol / 01 Aug 2016 / INSTITUTE.RO
  • Asociația Fără Nume anunță a doua ediție Art Factory
1/1
Începând cu anul trecut, un nou festival de artă contemporană își propune să readucă în circuitul comunității clădiri industriale dezafectate, transformându-le temporar în spații gazdă pentru evenimente culturale.

Inițiat de Asociația Fără Nume, Art Factory promovează dialogul creativ, educația non-formală, implicarea socială a tinerilor și sensibilizarea publicului cu privire la problemele actuale ale mediului urban. 

A doua ediție a festivalului va avea loc în trei orașe: Băicoi, Brașov și București. 

Pentru primul eveniment, Art Factory se deplasează în Uzinele CAMEXIP din orașul Băicoi pentru trei zile de expoziție și workshopuri organizate alături de Asociația Culturală Arkadia. În aceeași perioadă (2-4 septembrie) uzinele vor fi animate și de festivalul de film de scurtmetraj Arkadia ShortFest.

Mai jos regăsiți coneptul curatorial al expoziției și artiștii invitați. 

Concept curatorial
Omul, în încercarea de a-și găsi o identitate și de a se plasa pe sine în interiorul lumii, o modelează, se modelează pe sine și îi modelează pe ceilalți. În acest proces lasă urme asupra mediului, asupra semenilor și asupra propriului său sine. Una din modalitățile de negociere a relației omului cu împrejurimile sale este desenul, ce devine o unealtă de autocunoaștere.

Expoziția urmărește urmele pe care omul le lasă în acest proces de căutare a sinelui.

Artiștii invitați
Vlad Bota, Andra Vlăsceanu, Claudia Ilea, Emanuela Voinescu, Florina Oprescu, Ana Toma, Flavia Popescu, Luminița Dumitrache, Răzvan Hogea, Roxana Tănase, Ariana Hodorcă, Andra Nedelcu, Smaranda Tulea, Alina Anca, Răzvan Pascu, Bogdan Topîrceanu.