The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Artistul Ortaku susține un atelier de stencil ca eveniment inaugural al proiectului BSBSA

Articol / 17 Ian 2024 / Andra Mihai
  • Artistul Ortaku susține un atelier de stencil ca eveniment inaugural al proiectului BSBSA
1/1
Proiectul BSBSA debutează cu un captivant atelier de stencil condus de apreciatul artist Ortaku. Acest eveniment marchează primul dintr-o serie de eforturi artistice transformatoare în cadrul proiectului BSBSA, care vizează transformarea spațiilor publice prin creativitate și implicarea comunității. 

Detalii despre atelier:

·         Gazdă: Ortaku, un expert în domeniul street art, renumit pentru lucrările sale captivante realizate cu ajutorul stencilurilor

·         Loc de desfășurare: Lente, strada Dionisie Lupu nr. 78, București

·         Data și ora: 27 ianuarie 2024, 14:00-18:00

·         Cost: gratuit

·         Vârsta minima: 16+

·         Înregistrează-te aici.

Acest atelier practic invită participanții cu orice pregătire artistică să pătrundă în lumea fascinantă a artei stencilului. Ortaku, celebru pentru piesele sale de street art evocatoare care marchează diverse peisaje urbane, îi va ghida pe participanți prin complexitatea realizării de stenciluri, oferind informații despre tehnică, dezvoltarea de concepte și puterea expresiei artistice în transformarea spațiilor publice.

 Acest eveniment susține misiunea proiectului BSBSA de a umaniza spațiile publice din Bulgaria, România și Serbia prin artă. Atelierul de stencil realizat de Ortaku va fi o experiență captivantă și interactivă, care le va permite participanților să învețe cum să contribuie la transformarea orașului lor într-un mod artistic și plin de semnificație. Participanții se pot aștepta să se imerseze într-o atmosferă plină de inspirație, creativitate și o pasiune comună pentru redefinirea spațiilor publice.

Atelierul are loc în sufrageria urbană și galeria de artă Lente, durează 4 ore și poate găzdui 10-15 participanți, urmărind să încurajeze expresiile individuale, să faciliteze dialogul și realizarea unui stencil aplicat cu spray pe hârtie format A2. Ortaku va povesti despre street art și graffiti în general, cu accent pe stenciluri. Vei învăța să decupezi și să experimentezi cu forme și culori suprapuse. Toate materialele necesare sunt incluse (markere, hârtii A2 și A3, spray-uri, cutter, mănuși și mască).

Notă: Participarea la atelier necesită o înregistrare prealabilă având în vedere disponibilitatea limitată.

Urmărește activitățile proiectului pe bsbsa.org, instagram, facebook sau youtube.