The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Bienala Internațională de Colaj – Collage Obsession Timișoara 2021

/ 26 Noi 2021 / Andra Mihai
  • Bienala Internațională de Colaj – Collage Obsession Timișoara 2021
1/1
Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Arte și Design și Centrul de Cercetare și Creație în Artele Decorative și Design vă invită să vizitați Bienala Internațională de Colaj – Collage Obsession Timișoara 2021 începând cu data de 25 noiembrie 2021.
Prima ediție a Bienalei Internaționale de Colaj - Collage Obsession, a propus artiștilor, pasionați de arta colajului, o temă incitantă, care aduce, în galeria online ArteFact, jocul cu diverse elemente care ne ancorează prin substrat în realitatea imediată.Expoziția conține o sută treizeci de lucrări, din treisprezece țări, optzeci și șase de artiști. Toate aceste cifre contabilizează doar dimensiunea acestei ediții, conținutul fiind cu adevărat dublat de diversitatea expresiei și profunzimea conceptului.

Selectarea, decuparea, asocierea, colectarea, organizarea, suprapunerea și, în final, reconstruirea unei imagini unice este în cele din urmă un mod de a privi lumea contemporană. Artiștii citesc cotidianul și îl interpretează. Colajul a invadat scena artistică și a devenit parte din viața de zi cu zi pentru că acest proces de compunere ține cont de gest și ne plasează în câmpul acțiunii. Îl putem vedea astfel ca pe un gest revoluționar care consolidează construcțiile culturale.

Colajul este un mod de a privi lumea. Această invitație la joacă, la posibilitatea de a aduna diferite elemente pe același teren, la modul de a sugera relații neobișnuite se reflectă așadar în conținutul acestui eveniment.

Obsesia colajului devine reală pe acest teritoriu expozițional, urmând constant cursul acestei expoziții. Diversitatea expresiilor se transformă într-un drum ușor de urmat care se compune în memoria vizuală a privitorului în ansamblu, astfel premiile acestei ediții conțin substața manifestării, aceste lucrări reprezentând esența temei propuse – Limbajul hibrid.

Laureații BICCO 2021 sunt:

Premiul BICCO 2021 - Suzana Fantanariu_Romania

Premiul I - Olesya Dzhurayeva_Ukraine_Fragile memories III

Premiul II - Milana Kosanovic_Kilim XX

Premiul III - Engin Aslan_Turkey_Remnants of a day

Premiul Juriului - Kalina Milanova_Bulgaria_Fabriano 5

Mențiuni:

Corina Mutu_Romania_Disabled Device

Ana Maria Panaitescu_Romania_Farmacopeea

Meral Agar_Turkey_PATH

Site-ul desfășurării acestei ediții https://arte-fact.uvt.ro/.