The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

BRuN - o platformă online concepută pentru a facilita accesul la artă

Articol / 04 Apr 2022 / Andra Mihai
  • BRuN - o platformă online concepută pentru a facilita accesul la artă
1/1
BRuN s-a conturat din nevoia de a aduce din nou arta aproape de oameni, prin dezvoltarea unor legături mai strânse și stimularea revoluțiilor vizuale.Ideea s-a format din căutarea unei abordări mai fresh, a unui nou drum de a ajunge la oameni - prin artă și a unui nou mod de a ajunge la artă – prin noi.

„Noi, suntem de fapt Răzvan (former art gallery manager) și Ruxandra (arhitect), cei care am pus bazele acestui proiect în urmă cu un an. Atunci am decis să dezvoltăm împreună un concept care să ne reprezinte cunoștințele profesionale și simpatiile/valorile personale. Am identificat o nevoie, nevoia de interacțiune cu arta, iar de aici încolo lucrurile s-au conturat relativ usor.
Ne-am gândit să venim cu propria noastră versiune și interpretare a unui mix între artă și business – între artă și arhitectură și mai ales între artă și om – astfel a aparut BRuN.”- ne spun Răzvan și Ruxandra


Răzvan și Ruxandra - Echipa BRuN
 
Cu alte cuvinte BRuN își propune să devină un hub, care pe de-o parte să susțină artiștii locali în dezvoltarea demersului, să crească interesul pentru arta contemporană, dar și să aducă un plus de valoare tuturor celor ce își doresc să descopere plăcerea de a interactiona cu o operă de artă.
 
În prezent, BRuN a luat forma unei platforme online ce promovează artiștii profesioniști locali fie ei emergenți sau parte din generațiile deja consacrate și lucrează îndeaproape cu parteneri externi - arhitecți, designeri, companii sau persoane direct interesate de integrarea obiectelor de artă în viața lor de zi cu zi.
 
„Am îmbinat curiozitatea și pasiunea pentru artă cu nevoia unui loc în care cei interesați să își poată găsi obiectul de artă potrivit gusturilor, preferințelor și nevoilor lor. Oportunitățile identificate de noi, sfera parteneriatelor cu arhitecți și designeri de interior sunt desigur zona nuanțată, o “nișă” în care noi ne-am regăsit și în care avem competențe, însă centrul atenției îl va ocupa persoana interesată căreia îi vom oferi asistență pe tot parcursul procesului de ambientare interioară și selectarea lucrărilor - până la instalarea finală.”- continuă Răzvan și Ruxandra


 Anca Vintila Dragu – Wifi Jink (2018), portelan, 28x26x16 cm
 
În platforma BRuN – Private View pot fi găsite lucrări de artă în diferite tehnici, dimensiuni, stiluri – tablouri, sculpturi și obiecte decorative – adaptate oricărui tip de buget. Platforma este dezvoltată în jurul lucrării de artă printr-o reprezentare eficientă atât vizual prin fotografii profesioniste, close-ups, contextualizare, detalii (dimensiuni, tehnici, culori, proporții) cât și prin capacitatea de filtrare și sortare pe diferite categorii.
Rezultatul - o persoană fericită că a găsit un obiect ce i-a stârnit curiozitatea, simțurile și o anumită trăire interioara… O relație subtilă și intimă pe care să o asocieze cu frumosul.

Alexandra Muresan – Panta Rhei (2015), sticla suflata, fuzionata si metal, 53x53x17 cm

Prin intermediul acestei platforme vizitatorul își poate găsi lucrarea perfectă, aceea care captează vizual prin cromatică, forme sau tehnică, fie printr-un concept puternic. BRuN se adresează tuturor categoriilor de public, fie ei proaspăt inițiați în artele vizuale, fie deja cunoscători ai domeniului – poate oferi șansa de a-și începe sau dezvolta propria colecție de artă.
Prin parteneriatele active cu arhitecți și designeri de interior s-a reușit integrarea lucrărilor și obiecteloe de artă în proiecte care vor pune în lumină întregul concept.
 
BRuN vrea să își îndrepte atenția și spre zona de business și lansează o invitație către toate companiile care își doresc să provoace angajații și clienții către interacțiunea cu arta și să îi inițieze spre frumos, miza fiind plasarea lucrărilor de artă în zone publice, birouri, lobby-uri, săli de conferință, dar mai ales în spitale și clinici datorită efectului pozitiv pe care îl are arta în viața unui individ.
 
BRuN oferă așadar un serviciu complet – one stop shop – de asistență în selectarea lucrării, serviciu de înrămare, transport și instalare

Astfel, BRuN – Private View este doar începutul, un prim capitol, ce pe parcurs va căpăta consistență, va avea o formă fizică, un spațiu care să permită exprimarea și producția artistică, un spațiu care să invite publicul la socializare.
 
Mai multe despre BRuN pe WebsiteFacebookInstagram.