The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Bucharest Stickerz Fest 2022

Articol / 09 Mai 2022 / Andra Mihai
  • Bucharest Stickerz Fest 2022
1/1
După ce ediţia de anul trecut s-a bucurat de un real succes printre pasionaţii de stickere, Bucharest Stickerz Fest revine cu un concept îmbunătăţit pentru a creşte comunitatea de artişti români care fac stickere şi de a o conecta cu publicul său. Evenimentul va avea loc pe 19 mai la Lokal, care va fi „bombardat” cu stickere şi paste-ups trimise de artişti din toată lumea, pentru a crea o expoziţie neconvenţională fără un termen fixat de expunere.

Dacă în 2021 doar 10% din cei peste 600 de artişti care au trimis stickere au fost români, anul acesta intenţia este de a convinge cât mai mulţi artişti români să îşi îndrepte atenţia spre forme de artă stradală mai puţin folosite în România: stickere şi paste-ups.



A fost lansat un Open Call internaţional , cu o concentrare mai mare pe creativii români decât anul trecut, mai multe detalii pe pagina de Instagram Bucharest Stickerz Fest şi email alternative_bucharest@yahoo.com. Doritorii au avut şi o reducere de 20% dacă au ales să printeze la unul dintre partenerii festivalului: The Plot, Sticker Republic sau Sticăreşti.

Două ateliere de creat stickere vor fi organizate în cadrul evenimentului:
·         Stencil – susţinut Barto, cu sprijinul Molotow România
·         Digital – susţinut de Coon One, cu sprijinul Wacom România
 
Înscrierile se fac în limita locurilor disponibile la adresa de email anterior menţionată.
Din dorinţa de a susţine artişti români aflaţi la început de drum, pentru prima dată în cadrul festivalului va exista un mural live painting, susţinut de Sergiu Georgian Mazerschi, artist multidisciplinar şi profesor la liceul de Arte Plastice „Romulus Ladea” din Cluj Napoca şi trei dintre elevii săi, parte din „Comunitatea 156”. Aceştia vor desena un perete din locaţie, după un concept propriu.
 
Colecţionarii de stickere vor putea face schimb între ei iar doritorii vor putea alege din mii de stickere pentru a și le pune gratuit pe obiecte personale. Ținând cont și de evenimentele nefericite care se petrec la granița României, va exista și o licitație cu obiecte „bombardate” cu stickere, veniturile obținute fiind direcționate către victimele războiului din Ucraina.

***
 
Bucharest Stickerz Fest este un eveniment produs de Alternative Bucharest, un proiect ce promovează arta stradală din București.
Powered by Molotow România
Supported by Wacom România
Printed by The Plot, Sticker Republic, Sticărești
Social Media partner: Stickr – Cover the World
Parteneri media: Agerpres, Art Events București, Asociația Contur, Atoma Art Community, Comunitatea nevăzuții, DesignGo, DoR, Graphic Front, Iqads, Iqool, Munteanu Recomandă, One Night Gallery, Propagarta, Revista Atelierul, Revista Zeppelin, Rezistența prin cultură, Să fiți Cuminți, Scena9, spotmedia.ro, The Institute, Underdog Station,  Zile și Nopți.
Evenimentul face parte din circuitul RDW DESIGN GO!