The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ce păstrăm din actoria de teatru în film? Masterclass #7 cu Ela Ionescu & Valeriu Andriuță

Articol / 16 Mai 2019 / The Institute
  • Ce păstrăm din actoria de teatru în film? Masterclass #7 cu Ela Ionescu & Valeriu Andriuță
1/1
Teatrul și filmul sunt două părți importante ce se împletesc în viața unui actor. Cât de mult se influențează reciproc și cum poți face trecerea de la una la cealaltă astfel încât să nu fie compromisă autenticitatea interpretării?

Luni, 27 mai, ora 19:00, la hub-ul cultural independent POINT, gazda masterclass-urilor Student Hub, Ela Ionescu și Valeriu Andriuță vor vorbi despre specificul actoriei de film: cum te ajută școala de teatru în actoria de film, care este relația unui actor cu echipa filmului sau cum contribuie la evoluția profesională reușitele și eșecurile din carieră. Pe lângă punctele de discuție, cei prezenți sunt încurajați să-și exprime curiozitățile în dialog direct cu cei doi invitați.

Ela Ionescu a absolvit UNATC, București - secția Actorie, clasa profesorului Mircea Albulescu (2003). În teatru, s-a făcut remarcată în spectacole precum Arlechino moare?, Pescărușul și Othello. În film, a interpretat rolul principal în lungmetrajul regizat de Igor Cobileanski La limita de jos a cerului (nominalizată la categoria Cea mai bună actriță în rol secundar, Premiile Gopo 2014), cariera sa luând amploare cu rolurile din Câini (r. Bogdan Mirică, 2016), Dimineața care nu se va sfârși (nominalizată la categoria Cea mai bună actriță în rol principal, Premiile Gopo 2018), Alice T. (r. Radu Muntean, 2018), My Life Rehearsed in One Leg (2018), Coborâm la prima (r. Tedy Necula, 2018).

Valeriu Andriuță este regizor, scenarist și actor român, născut în Republica Moldova. A studiat arta actorului la Institutul de Teatru și Film din Tbilisi, Georgia, clasa profesorului Nugzar Lordkipanidze. A lucrat cu regizori apreciați la nivel național și internațional precum Cristian Mungiu, Pavel Lunghin, Marian Crișan, Serghei Loznitsa, Florin Șerban, Igor Cobileanski.

Filmografia sa include roluri în filme importante, prezentate în circuitul festivalier: Dragoste 1. Câine (nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal, Premiile Gopo 2019), Donbass (nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal, Cairo IFF 2018), Beautiful Corruption (2018), A Gentle Creature (2017), Afacerea Est ( 2016), După dealuri (2012).

Participarea la masterclass este liberă și se adresează în principal studenților. Pentru înscriere, completați acest formular. În limita locurilor disponibile, masterclass-ul este deschis și persoanelor pentru care tema cursului este de interes și utilă în practica lor sau cinefililor care vor să descopere lumea din spatele ecranului și să-și îmbogățească cultura cinematografică.

Student Hub este o platformă dedicată studenților de film și arte, demarată de Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc, care își propune să organizeze evenimente de dezvoltare profesională în cadrul cărora studenții au șansa să cunoască profesioniști ai industriei de film și, totodată, să descopere secretele meseriei prin prisma experienței acumulate a acestora. În ultimii doi ani, membrii Student Hub i-au întâlnit pe Bogdan Mirică, Ivana Mladenovic, Adrian Schiop, Mihai Chirilov, Anamaria Antoci, Dana Bunescu și Cătălin Anchidin.

POINT este un hub cultural independent, al cărui program explorează creații artistice performative cu caracter interdisciplinar, artă participativă, emergentă, inițiative educaționale și de cercetare a unor problematici de interes general. Misiunea este de a dezvolta un teren artistic propice tuturor artelor care au forța de a schimba treptat lumea din jurul nostru.

______________________________________________________________________________

Eveniment organizat de: Asociația de Dezvoltare a Filmului Românesc în parteneriat cu POINT.

Parteneri media: Films in Frame, AaRC, Dissolved Magazine, The Institute, Observatorul Cultural, SUB25, IQads & SMARK.