The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cei mai îndrăgiți autori de literatură Young Adult, la cea de-a patra ediție FestivalYA

Articol / 07 Mai 2023 / Andra Mihai
  • Cei mai îndrăgiți autori de literatură Young Adult, la cea de-a patra ediție FestivalYA
1/1
 Din 8 până în 14 mai e timpul pentru FestivalYA - festival de idei, carte & atitudini young adult, organizat de Cărturești și editura Trei în parteneriat cu editurile Storia Books, Nemira, Alice Books și Litera.

Cea de-a patra ediție FestivalYA reunește poveștile despre scris, personaje, inspirație și experiențe ale unor autori ca M.L. Rio, Lauren Blackwood, E. Lockhart, Chris Whitaker, Marc Klein, Lindsay Roth Culli, Anne-Sophie Jouhanneau, Kathleen Glasgow, Naomi Gibson, Axie Oh.

Va fi o săptămână încărcată pentru adolescenții care iubesc poveștile misterioase, cu întorsături de situație, suspans, romance, staruri K-POP sau cu infinitele posibilități ale inteligenței artificiale. Nu vor lipsi nici ateliere pe diverse teme de interes pentru tineri, care stârnesc dezbateri intense. 

Întâlnirile vor fi transmise pe paginile de Facebook Cărturești și ale editurilor partenere, dar și pe canalul de Youtube, CărtureștiTube.

În plus, din 2 până în 15 mai, cititorii se pot bucura de oferta 2+1 la toate titlurile YA în stoc, atât în librăriile fizice, cât pe carturesti.ro

Programul evenimentelor: 

Luni, 8 mai,
17:00: întâlnire cu Laureen Blackwood

Marți, 9 mai,

17:00: Atelier | Inteligența artificială și lectura | cititorii, lectura, creatorii cu Gabi Dumitriu, consultant și developer blockchain
19:00: întâlnire cu E. Lockhart

Miercuri, 10 mai
18:00: Tendințe în traducerea literaturii pentru adolescenți. Un dialog între traducătoarele Alina Marc-Ciulacu, Irina Stoica, Oana Dușmănescu. Moderează: Monica Manolachi 
19:00: Întâlnire cu Chris Whitaker
20:30: Book club cu Ruxandra Gîdei și Doru Someșan despre cartea Omul în căutarea sensului vieţii - ediţia pentru tinerii cititori

Joi, 11 mai
19:00: întâlnire cu Marc Klein

Vineri, 12 mai
16:00: întâlnire cu Lindsey Roth Culli
20:00: întâlnire cu M.L.Rio

Sâmbătă, 13 mai

18:00: întâlnire cu Anne-Sophie Jouhanneau 
20:00: întâlnire cu Kathleen Glasgow

Duminică, 14 mai
18:00: întâlnire cu Naomi Gibson
20:00: întâlnire cu Axie Oh 

Înscrierile la evenimentele din cadrul festivalului se fac AICI.

Posterul ediției de anul acesta a festivalului a fost ales în urma unui concurs destinat comunității de adolescenți pasionați de literatura YA și graphic design. Câștigătoarea concursului este Evelina Prunache, o tânără artistă și cititoare, aflată în anul II la Facultatea de Arte.



Despre FestivalYA

FestivalYA este primul și singurul eveniment dedicat literaturii young adult din România, un proiect gândit în totalitate pentru tineri și dedicat nevoilor și preocupărilor lor. Aducem împreună comunități de tineri pasionați de lectură, le prilejuim întâlnirea cu autorii preferați și totodată le oferim ateliere croite pe temele și subiectele care îi interesează, găzduite de oameni care să-i inspire, să-i ajute să-și descopere pasiunile și să-și lărgească sfera de interese. Retrospectiva FestivalYA 2022. 

Parteneri: AIVI, Artlit, Asociația Lume Bună, 7Arte, Super, Young Initiative.
Amplificat de: Kiss FM

Despre Cărturești

Cărturești este prima librărie-concept din România, deschisă la finalul lui 2000 și dedicată unei noi experienţe de cumpărare și promovare a cărţii şi a produselor culturale. Devenit cel mai important lanț de librării de pe piața din România, Cărturești are în prezent 38 de spații care redefinesc ideea de librărie. Printre librăriile flagship ale brandului se numără Cărturești Carusel, inclusă în topul The Telegraph al celor mai frumoase librării din lume, Cărturești Verona, cel mai mare spațiu dedicat lecturii și ofertei de carte din București sau Cărturești Modul, o librărie de cultură vizuală care aduce în plus o grădină interioară, o galerie de artă contemporană și o cafenea.