The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Christin Müller ]în conversație[ cu Nico Krebs, Mihai Șovăială și Sebastian Stumpf @2/3 Galeria

Articol / 17 Mar 2025 / Andra Mihai
  • Christin Müller ]în conversație[ cu Nico Krebs, Mihai Șovăială și Sebastian Stumpf @2/3 Galeria
1/1
Duminică, 23 martie, începând cu ora 12:00, 2/3 galeria vă invită la brunch cu ocazia finisajului expoziției With/Against the Flow. Contemporary Photographic Interventions. Evenimentul este o întâlnire între curator, artiști și public, explorând moduri în care fotografia contemporană se reinventează într-o lume aflată într-o constantă suprasaturație de imagini. 

Astfel, vă așteptăm la evenimentul ]în conversație[, o discuție deschisă între curatoarea Christin Müller (DE) și artiștii Nico Krebs (CH), Mihai Șovăială (RO) și Sebastian Stumpf (DE). Dialogul va explora întrebări esențiale despre statutul fotografiei în lumea de azi. Intrarea este liberă.

Despre provocarea percepției noastre vizuale prin fotografie și film
Dialog cu artiștii Nico Krebs, Mihai Șovăială și Sebastian Stumpf, moderat de Christin Müller


„Viața noastră contemporană este în mod substanțial modelată de o cultură a imaginii care evoluează tot mai mult în spațiile digitale. În același timp, globalizarea în avans, schimbările socio-politice și tehnologice caracterizează spațiile urbane. Discuția se va concentra asupra modului în care artiștii înregistrează și comentează aceste schimbări masive prin fotografie. Vom discuta despre cum o înțelegere extinsă a acestui mediu, care include intervenții artistice, pune în evidență structuri urbane sau goluri adesea neobservate și despre cum efectele de suspans și surpriză oferă o viziune alternativă asupra mediului nostru cotidian.Dialogul cu artiștii are loc în contextul expoziției „With/Against the flow. intervenții fotografice contemporane”, de la 2/3 Galeria și Goethe-Institut București.” Christin Müller

Expoziția With/ Against the Flow. Contemporary Photographic Interventions este găzduită de 2/3 galeria și Goethe-Institut până pe 23 martie 2025, reunind intervenții fotografice ce chestionează perspective si trenduri contemporane ale discursurilor artistice internaționale.

Christin Müller a absolvit studii culturale și de comunicare estetică la Universität Hildesheim și fotografie la NoviaUniversity of Applied Sciences din Nykarleby, Finlanda (Erasmus). A fost cercetătoare în cadrul programului Museum Curators for Photography la Museum Folkwang, Essen, Kupferstich-Kabinett, Dresda, Münchner Stadtmuseum și Jeu de Paume, Paris, al Fundației Alfried Krupp von Bohlen undHalbach-Stiftung. Lucrează ca scriitoare independentă și curator, colaborând recent cu instituții precum ifa(Institut für Auslandsbeziehungen), Wüstenrot Stiftung, Museum Folkwang din Essen, nGbK, C/O Berlin, Biennale für aktuelle Fotografie, MuseumRietberg din Zürich, Fotomuseum Winterthur, f/stop Leipzig și revistele Camera Austria, Photonews și Kunstforum International. ChristinMüller este interesată în mod special de fotografia documentară artistică, de schimbările materialității fotografice și de limitele acestui mediu.

Nico Krebs explorează fotografia ca un spațiu al posibilităților nelimitate, demontând conceptul tradițional de „reprezentare autentică”. Prin lucrările sale, artistul creează iluzii vizuale și intervenții subtile care reflectă asupra idiosincraziilor culturale și miturilor urbane. Lucrările sale au fost expuse în galerii și muzee de renume mondial, inclusiv Fotomuseum Winterthur, FOAM Amsterdam, Le Bal Paris și MoMAPS1 New York.

Mihai Șovăială este un artist vizual din România, cunoscut pentru explorările sale asupra peisajului urban și modului în care acesta reflectă transformările sociale și culturale. Absolvent al Universității Naționale de Arte din București, Șovăială a participat la numeroase expoziții naționale și internaționale, remarcându-se prin utilizarea inovatoare a fotografiei și video-ului. Lucrările sale documentează și interpretează spațiile cotidiene, punând accent pe detaliile care, deși trec deseori neobservate, au o puternică încărcătură narativă și vizuală.

Sebastian Stumpf explorează relația dintre corpul său și spațiul urban. Aceste acțiuni, realizate personal, perturbă ordinea urbanistică stabilită. Lucrările sale sunt compoziții precise ale peisajului urban, în care acțiunile sale devin o declarație artistică. A expus în muzee renumite precum Museum Folkwang(Essen), Museum für PhotographieBraunschweig, și a participat la Bienala de la Berlin, precum și la alte expoziții internaționale. În 2012, a realizat o lucrare publică în Halle și a fost bursier al Villa Aurora în 2016.

***

Evenimentul va fi sustinut în întregime în limba engleza.

Drinks& Snacks on the house oferite de OTOTO 

***

Expozițiile sunt un rezultat al parteneriatului între ifa - Institut für Auslandsbeziehungen, Goethe-Institut București și 2/3 Galeria.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Disclaimer: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabiliteabeneficiarului finanțării.