The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cine este Celălalt? Future Museum se redeschide

Articol / 06 Noi 2020 / The Institute
  • Cine este Celălalt? Future Museum se redeschideCine este Celălalt?
  • Cine este Celălalt? Future Museum se redeschideCine este Celălalt?
  • Cine este Celălalt? Future Museum se redeschideCine este Celălalt?
  • Cine este Celălalt? Future Museum se redeschideAna Petrovici-Popescu
  • Cine este Celălalt? Future Museum se redeschideSever Petrovici-Popescu
1/5
După o perioadă lungă în care Future Museum a luat o pauză, Centrul Ceh își redeschide ușile vizitatorilor către sala care devine, uneori, spațiu expozițional. Pe 12 noiembrie 2020, de la ora18:00, are loc vernisajul expoziției The Other’s Skin, semnată de artiștii Ana și Sever Petrovici-Popescu.

Future Museum este un proiect al Centrului Ceh ce a luat naștere în ianuarie 2016, când artiștii și curatorii din România și din Republica Moldova au fost invitați să aplice cu propunerile propriilor proiecte, care ulterior au fost selectate de un juriu internațional. Future Museum pune un accent puternic pe încrederea în concepte și intenții neexplorate, fenomene necunoscute, scheme și teorii nedescoperite. Proiectul Future Museum intenționează să traseze schimbări sociale, revoluții și momente de tranziție, și astfel să inițieze noi configurații ale spațiului și timpului. Totodată,se axează pe aspectele nedescrise până acum ale procesului artistic. Astfel, spațiul expozițional atipic, cu o suprafață de 120 m2, din incinta Centrului Ceh, oferă o povocare și, în același timp, un prilej pentru o serie de experimente artistice și instalații care interacționează în mod direct cu tipologiile netradiționale ale istoriei artei vizuale.

Expoziția The Other’s Skin analizează constructele sociale, religioase și politice care afectează relația interumană prin normalizarea ierarhiilor și diviziunilor menite cu predilecție alterității. Sunt prezente două posibilități ale existenței Celuilalt asemenea straturilor care formează pielea și care acum sunt despicate pentru a aborda identitatea personală atât în propria societate, cât și cea din postura de migrant. Celălalt este gândit prin intermediul pielii care adună și reține între pliurile sale conglomerate inegale de grăsime și memorie ale raporturilor de putere.

Prin internalizarea normelor, identitatea Celuilalt intră într-un proces de definire și autodefinire în care este decupat și cercetat, însă, odată rupt, dă naștere unor noi tăieturi, noi unghiuri care îl ajută sau îl împiedică să reacționeze. Pielea se desprinde de corp, își pierde subiectivitatea și acumulează urme ale agresiunii.

Sever Petrovici-Popescu (n. 1986, București) este doctorand al Universității Naționale de Arte București cu tema Fotosculptură. El explorează modul în care fotografia poate deveni un obiect tridimensional și ce se întâmplă atunci când o parte a fotografiei își lasă propriul context în urmă și este integrată într-o sculptură. În ultimele sale lucrări, a investigat relația inegală de putere dintre individ și societate, dar și dintre doi indivizi din aceeași societate.

Ana Petrovici-Popescu (n. 1986, București) are o licență în pictură și un master în sculptură, fiind în ultimul an de doctorat la Universitatea Națională de Arte București. Este interesată de conceptul de Celălalt, în care Celălalt este partenerul de viață sau propria piele. Preocuparea actuală este legată de piele ca loc de întâlnire cu Celălalt, dar și de identitatea personală dezvăluită prin aspectul pielii. De asemenea, alte teme care o preocupă sunt intimitatea, fetișul, anxietatea, canibalismul, saumodul prin care acestea produc schimbări la nivelul pielii.

Expoziția va fi deschisă între 12-26 noiembrie 2020 și poate fi vizitată între orele 9:00-16:00, de luni până vineri. Vernisajul are loc joi, 12 noiembrie, între 18:00-21:00. Evenimentul se va desfășura în conformitate cu normele de prevenire a răspândirii Covid-19. Un număr limitat de persoane va avea acces în sală în același timp, masca de protecție este obligatorie, iar accesul se face doar după luarea temperaturii. La finalul vizitei expoziției, participanții vor primii o bere Budweiser Budvar cadou. Eveniment Facebook aici.

Eveniment organizat de Future Museum (Centrul Ceh București), cu sprijinul Budweiser Budvar.

Centrul Ceh este un institut cultural ale cărui evenimente şi programe au ca scop nu doar familiarizarea publicului român cu societatea şi cultura cehă, ci, în primul rând, oferirea unui set de proiecte ce reflectă valori educative, artistice şi sociale, în Bucureşti şi în restul ţării, conectând publicul român la conţinut cultural de calitate, într-un context indie şi deschis.