The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Claritate și simplitate // sfaturi de la Ștefan Vasilachi, curator RDW 2017

Interviu / 18 Apr 2017 / INSTITUTE.RO
  • Claritate și simplitate // sfaturi de la Ștefan Vasilachi, curator RDW 2017
1/1
Efervescența designului grafic care s-a remarcat la ultima ediție RDW pare că nu a fost doar de moment. Ștefan Vasilachi, curator RDW 2017 și membru ADC România, apreciază lucrările de anul acesta, o “selecție pestriță”, după cum a numit-o. 


Cum ți s-au părut proiectele de anul acesta de la Romanian Design Week? Ce ai urmărit atunci când ai selectat proiectele și la ce să ne așteptăm de la această ediție? 
 
Aș incepe prin a-i felicita pe artiștii care s-au înscris la RDW. Am văzut lucrări bine gândite, explorări curajoase și multă pasiune. Cum spuneam, bravo! Această selecție este una pestriță, care încearcă să facă loc pentru toată lumea care are ceva de spus într-un mod frumos sau inedit.

Cum ți se pare că a evoluat zona de designului grafic în ultimii ani?  
 
Îmi plac vizualurile frumoase în fața cărora mă bucur ca un copil care primește o bomboană, dar cele care mă mișcă cu adevărat sunt cele care explorează direcții noi, pe care nu știu de unde să le iau, mă agresează, mă întreb dacă îmi plac sau nu și abia după ceva timp îmi dau seama cât de frumoase sunt.
 
Care ar fi primele 3 sfaturi pe care le-ai da unui designer la început de drum?
 
Tot timpul să ai un proiect la care să lucrezi, să nu existe pauze.
Claritate în gânduri. De ce faci anume asta și nu altceva, ce vrei să spui prin ceea faci, poți face acel ceva mai simplu sau mai frumos?
Curajul de a greși. Nu are cum să iasă ceva urât atâta timp cât urmărești ceva frumos.
 
Care a fost cel mai bun sfat pe care l-ai primit tu în carieră?
 
Cel mai bun sfat nu l-am primit, ci l-am învățat singur: claritate și simplitate.
 
Care sunt cele 3 resurse/surse de inspirație pe care ar trebui să le urmărească/esențiale pentru orice designer din punctul tău de vedere?
 
Cele 3 surse de inspirație: tu însuți, google și natura.

Care este cea mai importantă calitate pe care trebuie să o aibă un designer, din punctul tău de vedere?
 
Perseverență.