The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Concursul Can Art&Design Festival a desemnat câștigătorii ediției din 2022

Articol / 10 Iun 2022 / Andra Mihai
  • Concursul Can Art&Design Festival a desemnat câștigătorii ediției din 2022
1/1
Can Art & Design Festival (CADF), iniţiativa prin care Asociaţia Alucro foloseşte creativitatea artiştilor ca platformă pentru promovarea refolosirii dozelor din aluminiu, a desemnat câștigătorii ediției din 2022. Lansat în 2014, Can Art&Design Festival a devenit cel mai longeviv concurs de reciclare creativă a dozelor din aluminiu, dar și o platformă de comunicare către publicul larg, prin organizarea unor expoziții mobile care folosesc lucrările cele mai reușite, cu scopul de  a contribui la conștientizarea privind colectarea și reciclarea dozelor din aluminiu.


Daniel Loagar, lucrarea Iron Maiden 

Ediția din 2022 s-a desfășurat în perioada martie – mai 2022 și a reunit un număr de peste 20 de lucrări înscrise la două secțiuni competiționale: tablouri și sculpturi / instalații artistice din doze de aluminiu. În urma procesului de jurizare, care a analizat originalitatea, creativitatea și execuția lucrărilor, au fost desemnați cei șase câștigători ai premiilor în valoare de 3600 euro. Premiile pentru secțiunea sculpturi din doze au fost acordate autorilor: Asociația Atelierul Wood Be Nice, lucrarea „Between Dimensions”, Cosmin Vâlceanu, lucrarea „TinSpinTango”, Daniel Loagăr, lucrarea „Iron Maiden”. La secțiunea tablouri, lucrările care au obținut cel mai mare punctaj aparțin autorilor Sabina Stan, lucrarea „Cenzura - un mecanism de supraviețuire”, Mihaela Corina Divlan, lucrarea „Cosmos” și Angelin Stanciu, lucrarea „Chaplin - The Sad Man”.


Angelin Stanciu, Chaplin - The Sad Man 

„În orice parte a lumii vom găsi creatori de frumos care îmbină dozele din aluminiu  cu cele neobișnuite tehnici de lucru pentru realizarea unor lucrări, una mai spectaculoasă decât alta, prin care ne arată cum putem reutiliza în mod artistic acest material al viitorului, cum este denumit aluminiul. În România, Can Art&Design Festival a reușit să reunească două domenii care par să fie total diferite, arta și reciclarea, și să ne ofere o încântare vizuală. Este totodată și un mod neconvențional prin care atragem atenția asupra importanței reciclării într-o societate care se dorește a fi sustenabilă și cu o economie circulară.”, Declară Adina Magsi, Director General Asociația Alucro.


Mihaela Corina Divlan, Cosmos

Juriul competiției din 2022 a reunit specialiști în domeniul artistic: Cristina Enache, Arhitect Conferenţiar Dr., Director Departament Proiectare Urbană şi Peisagistică, Facultatea de Urbanism, Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu", Președintele Comisiei Profesionale a Registrului Urbaniștilor din România; Adriana Lucaciu, Artist Vizual, Profesor Universitar Dr. Facultatea de Arte şi Design din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România; Lelia Rus - artist vizual si Doctor în Arte, lect.univ.dr. la Universitatea “Ovidius” Constanța – Facultatea de Arte, Șef de Secție la Muzeul de Artă  Constanța; Adina Magsi, Director General Asociaţia Alucro, Country Manager pentru programul Every Can Counts în România.

***
Galeria foto cu toate lucrările înscrise la ediția din 2022 poate fi văzută pe pagina de Facebook Can Art&Design Festival
Parteneri media: Designist, The Institute, Metropotam, Ziare.com, Modernism.ro, Green Report, The Trends, IQool, Stiri.ong.

***

Despre Asociația Alucro
Asociația Alucro, înființată în 2010 la inițiativa Can Pack România și Asociației Europene a Aluminiului, promovează exclusiv colectarea selectivă și reciclarea dozelor din aluminiu în România. Din 2012 deține licența programului european Every Can Counts care în prezent se derulează în 20 de țări. Prin proiectele implementate, Asociația Alucro își propune să contribuie la creșterea gradului de conștientizare al populației privind importanța reciclării dozei de băuturi, un ambalaj extrem de valoros care poate fi reciclat la infinit fără a-și pierde din proprităti, contribuind astfel la creșterea ratei de reciclare a dozelor din aluminiu în România. 
 
Website: www.alucro.ro | www.canartdesignfestival.ro
Facebook: www.facebook.com/alucro | www.facebook.com/canartdesignfestival 
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/asociatia-alucro
Instagram: www.instagram.com/canartdesignfestival