The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Cosmic Beauty | Expoziție și artist talk cu Livia Mateiaș

Articol / 15 Feb 2023 / Andra Mihai
  • Cosmic Beauty | Expoziție și artist talk cu Livia Mateiaș
1/1
Ce înseamnă frumusețea?Dincolo de frumusețea aparentă și trecătoare există o frumusețe eternă și infinită care își are originea în însăși dimensiunea cosmică a universului. Focusând privirea spre interior putem să descoperim această frumusețe în noi și în tot ceea ce ne înconjoară.

Livia Mateiaș vă invită la o expoziție de artă și o discuție liberă în cadrul evenimentului Cosmic Beauty pornind de la tema cosmicității și a frumuseții care se află dincolo de aparență, în structurile cosmice esențiale.

Cosmic Beauty marchează deschiderea oficială a CronicLove Productions Europe, un nou spațiu creativ în Timișoara, și coincide cu evenimentele de deschidere a programului Timișoara Capitală Europeană a Culturii. Evenimentul se desfășoară sâmbătă 18 februarie de la ora 12 la 13.30 la CronicLove Productions Europe, situat în  Palatul Brück, pe Strada Florimund Mercy 9 Etaj 2, Timișoara. Participarea este gratuită și necesită înscriere la următorul link, aici.  

Livia Mateiaş este artist vizual, un spirit liber şi creativ. A urmat studii de Licență, Master şi Doctorat la Facultatea de Arte şi Design Timişoara. Este membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România din anul 2009 şi cofondatoarea studioului de artă şi design artouching. A participat la numeroase expoziții și rezidențe de creație atât în țară cât și în străinătate. Începând cu anul 2017 organizează ateliere creative și evenimente artistice prin care își propune să inspire oamenii să-și descopere propria creativitate, bucurie de a fi și potențialul maxim.

 
Adăugăm și câteva cuvinte despre spațiul care găzduiește și care își deschide în mod oficial porțile pentru Timișoreni în data de 18 februarie, prin două evenimente organizate de Arta în Comunitate. Misiunea CronicLove Productions Europe este dublă: realizarea unei punți de colaborare cu proiecte artistice între România și SUA și popularizarea spectacolului bazat pe platforme. Situat în Palatul istoric Brück din Piața Unirii, Timișoara, CronicLove Productions Europe găzduiește studioul de fotografie Light Stories și un spațiu multicultural pentru diverse evenimente, inclusiv ateliere, expoziții și filmări.

Elizabeth J. Cron este fondatoarea CronicLove Productions Europe. Ea s-a mutat la Timișoara în anul 2019. Elizabeth este o regizoare din Los Angeles, California și este regină internațională a frumuseții. Cel mai recent, ea a câștigat titlul International Ms 2022 în timp ce reprezenta România și platforma ei „Redefining Beauty”.

Cosmic Beauty vine ca un răspuns în acest proces de redefinire și recontextualizare a ceea ce înseamnă frumusețea și aduce în fața publicului noi provocări estetice și conceptuale.

***

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului  Arta în comunitate, organizat de Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Timișoara în parteneriat cu studioul artouching.

Proiectul este finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunităţi Timişoara.

Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat la nivel național de Federaţia Fundaţiile Comunitare din România - FFCR, finanțat de Lidl Romania și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Timişoara.

Parteneri: CronicLove Productions Europe, DIGITAL:CANVAS, Cultartes, Ornella Studio Design, Facultatea de Arte si Design Timisoara, Less Zero Waste Shop.