The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Crăciun în Amzei

Articol / 12 Dec 2023 / Andra Mihai
  • Crăciun în Amzei
1/1
Pe data de 13 decembrie, începând cu ora 18.00, vă invităm să ne bucurăm împreună de Crăciun în Amzei - un eveniment realizat de către Cartierul Creativ, The Institute și Primăria Sectorului 1, menit să aducă sărbătoare în spațiul public, atât prin intermediul unui brad - instalație, semnat de scenografa Iuliana Vâlsan, cât și printr-o serie de expoziții de artă contemporană, dezvoltate de către Uniunea Artiștilor Plastici din România și Galeria Mobius. Tot în seara de miercuri, 13 decembrie se va lansa aici și Black Rhino Radio Pop-Up Studio, iar spațiul pietonal din zona Pieței se va transforma prin lumină, culoare și muzică.

Vă așteptăm începând cu ora 18:00 să aprindem împreună instalația “Naștere”, dezvoltată de către scenografa Iuliana Vâlsan, un brad supradimensionat, telescopic, ce simbolizează noi începuturi, investigând importanța stărilor de germinare. De-a lungul timpului, Iuliana Vâlsan a colaborat și semnat peste o sută cincizeci de producții de teatru, dans contemporan, film sau circ contemporan, iar pentru Crăciun în Amzei a gândit un brad abstract, din sfere de sticlă și oglindiri.

Galeria Mobius, The Institute și Cartierul Creativ lansează în spațiul Amzei Creative Corner expoziția WONDERLAND, o expoziție captivantă cu lucrările lui Andrei Costache, o celebrare a vieții prin prisma explorării artistice. În această expoziție, Costache își transformă demersul artistic într-o interpretare vibrantă a existenței de zi cu zi, în care rezultatul experimentelor sale vizuale devine un amestec armonios de realități personale și instantanee ale vieții de zi cu zi. Prin lentila sa unică, narațiunile comune se metamorfozează într-un limbaj vizual jucăuș, rezultând o colecție plină de imaginație care invită privitorii să interpreteze fiecare lucrare cu libertatea și bucuria perspectivelor lor distincte. Aceasta va avea loc în spațiul Amzei Creative Corner și va putea fi vizitată până pe data de 25 ianuarie.

În spațiile din Piața Amzei (spațiul de la -1, etajul 1, dar și spațiul expozițional din clădirea administrativă) veți putea vizita „Emerging Young Art” - o expoziție dezvoltată de către Uniunea Artiștilor Plastici din România ce își propune să contribuie la dezvoltarea și susținerea artistică a tinerilor aflați la început de drum, studenți la master sau absolvenți ai Universității Naționale de Arte, prin participarea acestora în cadrul unui demers curatorial inovator, care dezvoltă un dialog între forme de expresie diverse, de la cele tradiționale, pictură, sculptură, arte decorative sau grafică până la noile media, artă digitală sau foto – video. Peste 30 de proiecte de artă vizuală vor fi expuse în spațiile neconvenționale din  Piața Amzei.

Tot pe data de 13 decembrie se lansează și Black Rhino Radio Pop Up Studio, care au pregătit și coloana sonoră a acestui eveniment de Crăciun, la care vă așteptăm să ne pregătim de sărbători și de o vacanță lungă de iarnă. Pentru evenimentul de deschidere, vom dansa pe ritmuri asigurate de: Victor Stancov, Alex Bittman, Tugay, Beni, matei, noidzsh & djfacmuzica.