The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

de acolo de unde încă se poate vedea curbura pământului, la 2/3 Galeria

/ 09 Dec 2021 / Andra Mihai
  • de acolo de unde încă se poate vedea curbura pământului, la 2/3 Galeria
1/1
 "misterul este o categorie estetică... {acesta} este o mică mașinărie care fabrica analogii, care face posibilă recunoașterea gândului poetului în picioarele unui dansator, in faldul unui patrafir, in stralucirea unui candelabru..." Jacques Rancier

Una dintre cele mai captivante expoziții din București va putea fi vizitată în perioada 10 decembrie – 9 ianuarie la 2/3 Galeria din strada Franceza nr.4. Vernisată vineri, 10 decembrie, incepand cu ora 17:00, expoziția fotografică intitulată "de acolo de unde încă se poate vedea curbura pământului" semnată de artista Victoria Păunescu cuprinde peste 33 de lucrări fotografice, prezentand publicului o explorare poetică prin intermediul unei colecții de momente si imagini.

"de acolo de unde încă se poate vedea curbura pământului" reprezintă o incursiune fotografică despre locuri reale cioplite în timp, întipărite în memorie, impregnate pe retina și celuloid. “De acolo de unde încă poți vedea curbura pământului, este un loc nici prea jos nici prea sus de unde simți briza mareei concomitent cu orbitoarea albețe a zăpezii în timpul unui răsărit de lună.” declară artistei* Claudia Retegan – fondator și curator al 2/3 Galeria.

Fotografia unui portret de pe ecranul telefonului, muștele care într-o seară de vară par a fi licurici zburând în jurul felinarului, o familie de pescari navigându-și barca printre reflecțiile norilor la asfințit, sunt câteva cadre care invita la o călătorie interioara care cuprinde o lume cât un Pământ.

Mișcarea discretă a zborului aleator a porumbeilor este asociată cu fotografia unei naturi statice din bucătărie în care aglomerarea obiectelor metalice de la oale, ibric, sită, solnițe, grătar și cuțite mimează zborul dezorganizat prin distribuția ilogică a obiectelor. O stare de imponderabilitate marchează multe dintre fotografiile expoziției. Titlul <<de acolo de unde încă se poate vedea curbura pământului>> implică o stare de melancolie optimistă făcând aluzie la un loc care deși distant rămâne in continuare accesibil.” Claudia Retegan

Expoziția poate fi vizitată de vineri, 10 decembrie până duminică, 9 ianuarie, la 2/3 Galeria din strada Franceza nr.4. Programul de vizitare al expoziției este cuprins în intervalul orar 12.00 – 21:00.

Vernisaj: vineri 10/12/2021 de la 17.00
Partener principal: ICCO Systems, vinul de la DAVINO, negroni de la MOM.

Despre 2/3 Galeria:
2/3 Galeria este o galerie tânără de artă fondată în București ce își propune să promoveze arta contemporană, punând accentul pe fotografie.